Fredrik Glader och Jakob Heljemo
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Vändningen: Jakob Heljemo slipper avstängning

ANNONS

Under onsdagens Östersunds möte åkte Jakob Heljemo på ett matchstraff för slewfooting. Men efter en omvärdering av domslutet ser Tingsrydsforwarden nu ut att slippa avstängning. 
– Det var ett felaktigt matchstraff, säger tränaren Fredrik Glader till Smålandsposten.

Det var tidigt under andraperioden mellan Tingsryd och Östersund som Jakob Heljemo åkte på en femminutersutvisning, samt matstraff för slewfooting på en motståndarspelare. Avstängningen hade inneburit att Tingsrydsforwarden tvingats missa morgondagens bortamatch mot MoDo. 

Men efter matchen ändrades matchstraffet till en game misconduct och slewfootingen blev till en tripping. 

– Jag pratade med domaransvarige efteråt och det var ett felaktigt matchstraff, förklarar tränaren Fredrik Glader till Smålandsposten.

Lyckades vända 4–1-underläget 

Ett tag såg utvisningen ut att kosta laget dyrt då Östersund lyckades näta två powerplay-mål.

– Vi straffades ganska hårt av det och släppte in två mål där vi hamnade i underläge med 4–1, säger Glader till lokaltidningen. 

Men under slutminuterna av den andra perioden lyckades Tingryd vända på matchbilden och kämpa sig tillbaka in matchen för att slutligen se sig som segrare i en 6–4-vinst. Nu hoppas laget kunna ta med sig det momentumet inför morgondagens match, där det nu står klart att Heljemo kommer finnas med. 

Den 23-årige forwarden har denna säsong noterats för ett mål och sex assist under sina 25 inledande matcher. 


TV: "Det är hår som flänger överallt och tänder som saknas"

Den här artikeln handlar om: