Per-Åge Skröder ersätter Urban Omark
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Per-Åge Skröder blir Hockeyettan-klubbens nya huvudtränare

ANNONS

Ett tränarskifte har skett i Örnsköldsviks. En av SHL-historiens bästa målskyttar, Per-Åge Skröder, tar nu över manteln som huvudtränare efter att Urban Omark fått avgå. 
“ÖHF gör förändringen för att skapa bästa möjliga förutsättningar inför fortsättningen av säsongen,” skriver klubben på sin hemsida.

Under tisdagsmorgonen bröt nyheten om att Örnsköldsvik HF nu gör förändringar på tränarbänken. Urban Omark anslöt till ÖHF inför förra säsongen från Modos organisation, men nu har 44-åringen fått ge vidare huvudtränartiteln.

Istället är det norrmannen Per-Åge Skröder som tar plats i ledarstaben som Örnsköldsviks nya huvudtränare. Detta enligt klubbens hemsida

Vidare förklarar ÖHF på hemsidan att förändringen sker för att skapa de "bästa möjliga förutsättningar inför fortsättningen av säsongen”.

Legend hos grannklubben

Skröder är inget nytt ansikte inom Örnsköldsviksklubben, utan 44-åringen har tidigare haft rollen som assisterande huvudtränare, samt varit huvudtränare för klubbens J18-lag. Norrmannen är också en av grannklubben MoDo:s största spelare genom alla tider och en av SHL:s bästa målskyttar genom tiderna.

Örnsköldsvik ligger just nu på jumboplatsen i Hockeyettans norra tabell, men hoppas nu att tränarskiftet ska föra med sig lite medvind.


TV: Svensken gör sitt 100:e NHL-mål

Den här artikeln handlar om: