Victor Brattström.
Foto: Zuma Press (Montage)
ECHL

Victor Brattström skickas till ECHL

ANNONS

Victor Brattström har startat en av Grand Rapids fem senaste matcher i AHL. Nu skickas den svenske målvakten till ECHL-klubben Toledo Walleye, meddelar AHL-klubben via sitt Twitterkonto.

Victor Brattström har tuff konkurrens i AHL-klubben Grand Rapids Griffins, där han sedan månadsskiftet konkurrerar med både Finlands och Sveriges OS-målvakter i form av Jussi Olkinuora och Magnus Hellberg.

Efter att ha startat en av Grand Rapids sju senaste matcher skickas nu den svenske målvakten ned till ECHL-klubben Toledo Walleye. Det meddelar Grand Rapids via sitt Twitterkonto.

Spelade i natt

Brattström vaktade Toledos kasse i nattens match mot Kalamazoo, där den förre Timråmålvakten räddade 22 av 25 skott i 2-3-förlusten efter förlängning.

Degraderingen kommer samtidigt som ECHL-klubben placerat målvaktslöftet Sebastian Cossa på skadelistan. Cossa, som stod en JVM-match för Kanada i somras och som draftades som 15:e spelare totalt i 2021 års NHL-draft, skickades ned till ECHL i början av säsongen och har gjort totalt 14 matcher i farmarligans farmarliga.

Förra säsongen spelade Brattström tre matcher i ECHL med en räddningsprocent på 82,9 procent samt ett snitt på 4,25 insläppta mål per match som facit.


TV: "Orolig att Malmö inte klarar av det här"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL