Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Lucas Raymond matchvinnare när Detroit bröt förlustsviten

Efter tre raka förluster har Detroit Red Wings hittat tillbaka på vinnarspåret igen. Detta efter att man besegrat Columbus Blue Jackets med 4–2 – där Lucas Raymonds powerplay-mål i den andra perioden blev matchvinnande.

Det var drygt halvvägs genom den andra perioden som Lucas Raymond lyckades utöka Detroit Red Wings ledning till 3–0 i nattens möte med Columbus Blue Jackets.

I spel fem-mot-tre kunde Raymond från nära håll trycka in sitt första mål på tio matcher.

– Vi behöver vårt powerplay. Vi är inte byggda att göra fyra eller fem mål per match och som ni ser så har vi ibland problem att göra mål i fem-mot-fem, säger tränaren Derek Lalonde till NHL.com.

Marcus Björk blev målskytt

3–0-ledningen räckte för att Detroit skulle lyckas hålla undan och bryta den tre matcher långa förlustsvit som laget hade inför matchen med Columbus. Då hjälpte det inte för Blue Jackets att både Kent Johnson samt svenske Marcus Björk blev målskyttar i matchen. För Björk var målet i mittperioden hans blott andra i NHL-karriären.

– Vi var inte mentalt med i matchen. Det tycker jag att man kan se. Allt blev bara värre för oss i dag, säger tränaren Brad Larsen.

I Detroit stod Oskar Sundqvist för en assist och förlängde därmed sin poängsvit till tre matcher. På dessa matcher har han producerat tre mål och en assist. Även Jonatan Berggren ntoerades för en assist för Detroit i segermatchen.

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 2–4 (0–2, 1–1, 1–1)
Columbus: Marcus Björk (2), Kent Johnson (6).
Detroit: Austin Czarnik (2), Dominik Kubalik (10), Lucas Raymond (7), Andrew Copp (3).