Foto: Ronnie Rönnkvist/Bildbyrån
SDHL 1

Johansson avslöjar ny spricka i Leksand: "Tycker inte om hur jag är"

ANNONS

Förra veckan var Agnez Svensson kritisk mot hur Leksand behandlat henne. 
Nu avslöjar Amanda Johansson en ny spricka som uppstod i laget. 
– Det kanske inte tränare från Kanada är vana vid, säger hon till Dalademokraten. 

Både Agnez Svensson och Amanda Johansson skulle båda lånas ut till Falu IF, men endast en kom till spel. Sedan dess har sprickor i Leksand uppdagats och båda spelarna har fått sina kontrakt rivna. 

Svensson som direkt efter tre matcher i Falu IF skrev på för HV71 riktade under förra veckan stark kritik mot hur klubben behandlar sina spelare. 

– Jag tycker inte Leksands IF behandlar människor så bra, det gör man här i HV. Det är största skillnaden. De behandlar folk som om man vore en robot utan känslor och det fungerar inte i hockey, sade hon till JP/Jnytt.

Nu fyller Amanda Johansson i med egen kritik. 

– Jag vet inte om det är kulturkrocken mellan det svenska och det kanadensiska. Men det verkar vara nånting där som gör att Jordan (Colliton)inte tycker om hur jag är. En sån spelare är ingen hon vill ha i laget, vilket är väldigt tråkigt., säger Johansson till Dalademokraten.

Sprickan ska ha uppstått mellan Johansson och Colliton när hon vägrade att bli utlånad. Efter det hade hon inte kontakt med tränaren utan pratade endast med sportchefen Alexander Bröms

– Helt ärligt så har jag inte fått speciellt mycket information till utlåningen. Allting kändes väldigt luddigt. Jag vet faktiskt inte vad som har hänt. Men jag är en person som brukar stå upp för mig själv när jag tycker nåt är orättvist, och det kanske inte tränare från Kanada är vana vid.

Oviss framtid: “Låter hemskt”

Målvakten fick sitt kontrakt brutet med Leksand samtidigt som sin lagkamrat Agnez Svensson i förra veckan. Men till skillnad från Svensson är det fortfarande oklart för Johansson var hon ställer sig i en bur igen. 

– Jag har pratat med en del klubbar, men det är svårt som målvakt när det bara finns två platser i lagen. Det låter hemskt att säga det, men det är om nån skulle bli skadad som det kan uppstå en lucka i de andra SDHL-lagen.


TV: Malkin rörd till tårar – av sonens överraskning

Den här artikeln handlar om: