Agnez Svensson (#14) flyttade till HV71 från Leksand.
Foto: David Wreland/Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist
SDHL 1

Agnez Svenssons kritik mot Leksand: “Behandlar folk som om man vore en robot”

ANNONS

Agnez Svensson lämnade Leksand för HV71 i veckan och fick möta sitt gamla lag direkt i HV-debuten.
Nu riktar hon då skarp kritik mot sin tidigare klubb. 
– Jag tycker inte Leksands IF behandlar människor så bra, säger Svensson till JP/Jnytt

Tidigare i veckan valde 19-åriga forwarden Agnez Svensson att lämna Leksand och hon flyttade då i stället till konkurrenten HV71.

Under helgen har hon sedan debuterat för HV – mot sin gamla klubb Leksand. Det slutade i en seger och en förlust där Svensson bidrog med en assist när HV vann mot Leksand under fredagen. 

Nu riktar hon skarp kritik mot sin tidigare klubb och menar att de inte behandlar spelarna på ett bra sätt. 

– Jag tycker inte Leksands IF behandlar människor så bra, det gör man här i HV. Det är största skillnaden. De behandlar folk som om man vore en robot utan känslor och det fungerar inte i hockey, säger Svensson till JP/Jnytt.

“Glad över att lämna föreningen”

Agnez Svensson, med Kristianstad som moderklubb, flyttade till Leksand 2019 och spelade sedan 69 SDHL-matcher för klubben. 

– Jag är ledsen över att lämna Leksand men att lämna föreningen är jag glad över. Förra säsongen mådde jag bra, det var en bra sammanhållning då och bra tränare. I år har jag inte tyckt om det och inte blivit så bra behandlad. Därför valde jag att lämna, säger hon.

I fjol imponerade Agnez Svensson med nio mål och 16 poäng på 35 matcher vilket var bäst bland Leksands svenska spelare. Den här säsongen blev det endast två poäng på tolv matcher i Leksand och hon var även utlånad till Falu IF i NDHL där hon gjorde hela tio poäng på fyra matcher.


TV: "Jag skulle vilja få in en Daniel Rahimi i MoDo"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL