Juniorer

Sasha Boumedienne klar för spel i juniorligan USHL

ANNONS

Häromdagen togs Sasha Boumedienne ut till U16-landslagets läger. Nu står det också klart hur hans närmaste hockeyframtid ser ut.

Pappa Josef jobbar just nu som chefsscout för Columbus Blue Jackets, samt assisterande general manager för Tre Kronor. Nu får vi också börja hålla koll på den tidigare NHL-backens son Sascha Boumedienne.

Han var häromdagen en av drygt 30 talanger som togs ut till det nya U16-landslagets läger, och nu har han också stakat ut sin närmaste hockeyframtid. Boumedienne spelar numera för Ohio Blue Jackets i en amerikans U16-serie, men kommer till nästa säsong flytta upp i den högsta amerikanska juniorligan USHL. Han är nämligen klar för spel i Youngstown Phantoms. En klubb som också har sin bas i Ohio. Boumedienne Jr är, precis som hans far var, back.

Phantoms har vunnit en Anderson Cup, som delas ut till det lag som vinner USHL:s grundserie, men ingen Clark Cup, som delas ut till det lag som vinner USHL:s slutspel. De vann grundserien säsongen 14/15. I klubben har bland annat Winnipegs stjärnforward Kyle Connor delvis fått sin hockeyfostran.

Det är inte helt vanligt med svenska spelare i USHL. Den här säsongen spelar elva blågula talanger i ligan.


TV: “Var ett monster när han kom till Frölunda”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL