Einar Emanuelsson.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
SHL

Einar Emanuelsson förlänger med Luleå till 2028

ANNONS

Einar Emanuelsson blir Luleå trogen en lång tid framöver. 
Klubben meddelar att forwarden skriver ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2028. 
– Det är ingen tvekan om att han hör hemma i Norrbotten, säger sportchefen Stefan Nilsson. 

Han är fostrad i Kiruna men är nu inne på sin tionde raka säsong i Luleå. Nu står det också klart att Einar Emanuelsson kommer att bli klubben trogen en bra bit framöver. 

Luleå meddelar nämligen att de har kommit överens om ett nytt femårskontrakt (!) som innebär att Emanuelsson förblir i klubben till 2028. 

– Det känns roligt, jag trivs väldigt bra här och Norrbotten är hemma för mig. Här har jag min trygghet och jag gillar allt med både somrarna och vintrarna, så det känns riktigt bra att vi kommit överens om ett längre kontrakt där jag förhoppningsvis får vara med om att vi skall gå hela vägen och vinna SM-guld med Luleå Hockey, säger forwarden till klubbens hemsida.

“Känns extremt bra att vi kommit överens”

Einar Emanuelsson har växt ut till en populär spelare i Luleå, speciellt efter att han var så bra i finalspelet mot Färjestad i våras – en finalserie som Luleå dock förlorade. 

Den här säsongen har 25-åringen inlett med sex poäng på 18 matcher i SHL. 

– Det känns extremt bra att vi kommit överens om en förlängning med Einar och att det dessutom blev en lösning på ytterligare fem säsonger. Det är ingen tvekan om att han hör hemma i Norrbotten och att det är med oss som han skall spela även i framtiden, säger sportchefen Stefan Nilsson. 

Totalt har Einar Emanuelsson spelat 299 SHL-matcher, alla i Luleå, och gjort 113 poäng.


TV: "Laget med bäst målvakt för kvällen vinner"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL