Alexis D'Aoust.
Foto: Johanna Wallen/Bildbyrån
Spelarövergångar

Alexis D'Aoust fick lämna Västervik – klar för tyska andraligan

ANNONS

Alexis D'Aoust fick lämna Västervik efter endast 1+1 på 16 matcher. 
Nu är han i stället klar för Eispiraten Crimmitschau i den tyska andraligan. 

Det blev ingen långvarig sejour i Sverige för Alexis D'Aoust

Den kanadensiske forwarden värvades till Västervik inför säsongen för att vara en spetsspelare. Men han lyckades inte alls i HockeyAllsvenskan och fick lämna efter endast 1+1 på 16 matcher

– Varken vi eller Alexis har fått ut det vi hade hoppats på i produktion och offensiv spets som vi hade önskat. Vi har därför tagit beslutet att bryta samarbetet, sade Martin Gudmundsson i ett pressmeddelande .

“Har bevisat att han definitivt kan göra mål”

Nu har 26-åringen i stället gjort klart med en ny klubb. Under torsdagskvällen presenterades D'Aoust av Eispiraten Crimmitschau i den tyska andraligan DEL2. 

– Vi är glada över att ha hittat en lämplig spelare så snabbt, som redan har spelat i Europa. Marknaden är för närvarande ganska tom. Vi har jobbat intensivt med en övergång de senaste dagarna och vi har pratat mycket i telefon. Med Alexis har vi nu hittat en center i bästa ålder som redan har spelat i olika ligor och situationer och som dessutom redan har kunnat bevisa att han definitivt kan göra mål och spela i vilket powerplay som helst. Å andra sidan ska vi inte förvänta oss några mirakel, säger klubbens huvudtränare Marian Bazany i ett uttalande

Förra säsongen spelade Alexis D'Aoust i ECHL där han snittade nästan en poäng per match. Under sin karriär har forwarden gjort 124 matcher i AHL och 86 matcher i ECHL.  


TV: "Djurgården hade varit ett mittenlag om det inte vore för honom"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL