TIDERNAS ALL-STAR TEAM
Damernas All-Star Team

Spelarna har sagt sitt: De är bäst genom tiderna

Hur utser man tidernas All-Star Team inom svensk damhockey? Givetvis genom att fråga spelarna själva vad de tycker. Under våren 2020 lät Hockeysverige.se närmare hundra damspelare rösta om vilka spelare som varit bäst genom den svenska damhockeyhistorien. 

Här är tidernas största stjärnor inom svensk damhockey – enligt spelarna själva.

Vilka är Sveriges bästa spelare genom alla tider på damsidan? 

Givetvis är det precis som på herrsidan en näst intill omöjlig fråga att svara på. Det som gör det så svårt är att jämföra olika generationer med varandra och väga meriter mot varandra ur ett historiskt perspektiv.  

Hockeysverige.se lät under våren 2020 närmare 100 spelare och ledare från olika generationer att plocka ut sitt All-Star Team genom alla tider. Alltså spelare och ledare som själva har varit med och skrivit hockeyns historia där över 50 olika spelare och ledare har fått röster. Bara 24 av dessa kommer med i de All-Star Team genom alla tider som här presenteras i de fyra femmor, där förstafemman är de spelare som fått allra flest röster.

Fjärdefemman

Målvakt

Sara Grahn

Moderklubb: IFK Hallsberg.
Född: 1988  

Har haft en lång och framgångsrik resa som gått via Örebro, Linköping och Brynäs innan hon inför säsongen 2018/19 landade i Luleå. Har spelat tio VM-turneringar och tre OS. Svensk mästare 2019, 2021 och 2022.

Backar

Johanna Olofsson

Moderklubb: Storumans IK
Född: 1991 
Debuterade i Modo redan som 14-åring. Var sedan en av lagets viktigaste spelare fram till och med säsongen 2018/19 då hon lämnade klubben för spel i Brynäs. Svensk mästare med Modo 2012 och med Luleå 2021. Årets spelare 2013. Spelat sex VM-turneringar och två OS.

Ann-Louise Edstrand

Född: 1975

Från Örnsköldsvik men fick sitt genombrott i Stockholm där hon spelade för både Nacka och Mälarhöjden/Bredäng. Inledde sitt hockeyspelande som forward men vandrade sedan nedåt i sin femma och blev back. Det är också som back hon röstades in i All Star team. En av svensk hockeys mest meriterade spelare. Var med och vann både OS silver 2006 och OS-brons 2002. Spelat nio VM och tre OS.

Forwards

Kristina "Krickan" Bergstrand

Född: 1963

En legendar och pionjär inom svensk ishockey. Orienterartjejen som började spela hockey som 19-åring tack vare Susanne Mörne som hon träffat via basketen (!). Bildade i Damkronorna och Nacka ett klassiskt och fruktat anfallspar tillsammans med Lisa Plahn. Vann 14 SM-guld. Nacka: 1988, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 96, 98 och för Mälarhöjden/ Bredäng: 1999, 2000, 2001, 2002 och 2003. Avslutade landslagskarriären med att ta OS-brons 2002.

Kristina Bergstrand.
Kristina Bergstrand. Foto: Ronnie Rönnkvist

Cecilia Östberg

Moderklubb: Leksands IF
Född: 1991

Slog igenom som ett stort framtidslöfte i Leksand redan som 15-åring. Kommer från grannorten Insjön. Var Leksands ledande spelare under sju säsonger. VM-debuterade som 17-åring. Spelade totalt tre VM-turneringar och två OS. Spelade sina sista seriematcher på elitnivå säsongen 2016/17, men då för Färjestad tillsammans med sin vän från tiden i Leksand, Lina Wester.

Erika Grahm

Moderklubb: Kramfors-Alliansen
Född: 1991

En av svensk hockeys stora profiler både på och vid sidan av isen. Från Kramfors, men slog igenom som hockeyspelare i Modo. Där var hon lagkapten under nio säsonger. Hade en tuff period där en sjukdomsbild satte käppar i hjulet för utvecklingen av hennes hockeykarriär, men kom tillbaka på ett imponerande sätt och har varit en av de drivande inom svensk damhockey. Är i dag sportchef i Brynäs. Har spelat sex VM och två OS. Svensk mästare med Modo 2012.

Coach

Ylva Martinsen

Efter en storstilad karriär med flera tunga meriter som back inledde Martinsen med att coacha i Segeltorp innan hon tog över i AIK. Inför säsongen 2015/16 tog hon över Sverige U18-landslag. Första säsongen blev det brons, men 2018 blev hon och hennes landslag historiska då Sverige plockade silver i U18-VM, vilket är det bästa resultat ett svenskt damlag gjort på den nivån. Var förbundskapten för Damkronorna under två säsonger.

Tredjefemman

Målvakt 

Annica Åhlén

Född: 1975

Slog igenom i Västerhaninge IF där hon utvecklades till att bli Sveriges bästa målvakt under 1990-talet. Blev en förebild för många av våra yngre svenska målvakter. Toppade karriären med ett OS-brons 2002 där hon delade målvaktsuppdraget med Kim Martin Hasson. Spelade även i Brynäs och AIK. Var även med i första OS-turneringen för damer, 1998 i Nagano. Spelade fem VM-turneringar och utsågs vid VM-turneringen 1992 till bästa målvakt. Invald i Sveriges Hall of Fame. 

Backar

Johanna Fällman

Moderklubb: Brooklyn Tigers
Född: 1990

Trots att hon spelat i Skellefteå och Modo har Fällman ett stort Luleå-hjärta. Hennes moderklubb är Luleå-klubben Brooklyn Tigers. Gjorde tre säsonger på University of North Dakota där hon utvecklades från att vara en bra back till att bli en försvarsspelare i världsklass. Har vunnit fyra SM-guld, tre med Luleå och ett med Modo. Debuterade i Damkronorna som 18-åring. Har spelat sju VM-turneringar och två OS.

Ylva Martinsen

Moderklubb: Storumans IK
Född: 1976

Hette Lindberg som spelare. Ensam om att komma med i All-Star Team både som spelare och ledare, vilket visar på vilket avtryck hon gjort i svensk hockey. Kommer från Stensele, men moderklubben är Storuman. Spelade senare i Vilhelmina, Nacka, Mälarhöjden/Bredäng, AIK och Segeltorp. Var med och tog OS-silver 2006 och brons 2002. Var även med i första OS-turneringen 1998.

Ylva Martinsen i Damkronorna 1999.
Ylva Martinsen tar plats både som ledare och spelare. Foto: Bildbyrån/Björn Tilly

Forwards

Danijela Rundqvist

Moderklubb: Kälvesta SK
Född: 1984

Från förortsklubben Kälvesta i västra Stockholm. Har spelat i fyra olika länder under sin karriär. Förutom Sverige även USA (Burlington Barracudas), Ryssland (Tornado Dmitrov) och Schweiz (Lugano). Tillbringade större delen av sin svenska karriär i AIK, men har även spelat för SDE Hockey och Djurgården. Rundqvist spelade även tre matcher för Södertälje säsongen 2019/20. Var med i det svenska OS-lag som tog silver i Turin 2006, men även i bronslaget 2002 i Salt Lake City. Spelade totalt sju VM och tre OS. 

Hanna Olsson

Moderklubb: Skärgårdens SK
Född: 1999

Det är lätt att tro att det bara är yngre spelare som röstat fram Hanna Olsson i All-Star Team med tanke på att hon bara är 21 år, men så är inte fallet. Olsson har fått röster från alla generationer. Forwarden från Häslö i Bohuslän har Skärgårdens SK som moderklubb, men har spelat i Riksserien/SDHL för Linköping, Djurgården och HV71. Svensk mästare 2014 med Linköping och 2017 med Djurgården. En av de största talanger svensk hockey fått fram under 2010-talet.

Jenni Asserholt

Moderklubb: Guldsmedshytte SK
Född: 1988

Debuterade i högsta serien för Örebro, men var under sju säsonger en av Linköpings ledande spelare. Under flera av dessa säsonger var hon också lagets kapten. Spelade under många år back innan hon skolades om. En stor ledarfigur både på och vid sidan av isen. Avslutade karriären med spel i HV71. Även Asserholt var med och tog OS-silver i Turin 2006. Var bara 16 år då hon spelade sin första VM-turnering. Totalt blev det tio VM-turneringar och tre OS. 

Jenni Asserholt under OS i Vancouver 2010.
Jenni Asserholt under OS i Vancouver 2010. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Coach

Christian "Lillen" Yngve

Före detta målvakt i bland annat Haninge kom tillsammans med Lars G Karlsson att bli en pionjär som ledare inom svensk damhockey. Var svensk förbundskapten mellan 1991 och 2002. Var med om att coacha hem OS-bronset i Salt Lake City 2002 då Peter Elander fått kliva åt sidan strax innan turneringen. Har även varit förbundskapten i Österrike, Spanien och Hongkong.

Andrafemman

Målvakt

Valentina Lizana

Född: 1990
Moderklubb: Trångsunds IF

Fick sitt genombrott i AIK där hon debuterade redan som 15-åring. Det var också under tiden i AIK ”Valle” fick chansen i VM första gången. Året var 2009. Som AIK:are vann hon dessutom två SM-guld. Säsongen 2010/11 valde hon att flytta upp till Örnsköldsvik och spela för Modo fram till och med 2014 innan hon ”varvade ner” i Djurgården. Blev folkkär efter sitt fina målvaktsspel vid OS-turneringen 2014 i Sotji. Vann totalt tre SM-guld, deltog i två OS och fem VM. 

Backar

Frida Nevalainen

Född: 1987
Moderklubb: IF Björklöven

Kommer från en riktig hockeyfamilj. Tvillingbrodern Patrik spelade i bland annat Björklöven, Lukko, Malmö och Almtuna. Storebror Joakim var lovande junior i Björklöven och pappa Terho har jobbat med damlandslagen på både senior- och juniornivå. Frida Nevalainen spelade under största delen av sin svenska karriär för Modo, men även en säsong med Segeltorp. Blev rysk mästare med Tornado. Var även över till USA och spelade för University of Windsor. Var med och vann OS-silver i Turin 2006. Gjorde totalt åtta VM-turneringar och två OS.

Maja Nylén Persson

Född: 2000
Moderklubb: Skogsbo SK

Trots sin ålder räknas Maja Nylén Persson redan som en av svensk hockeys bästa backar genom alla tider, vilket inröstningen i All-Star Team två vittnar om. Liksom Hanna Olsson fick Nylén Persson röster från alla generationer ledare och spelare. Kom till Leksand 2014 där hon debuterade som 14-åring. Ditvärvad av Jens Nielsen. Fick också sitt genombrott i Leksand. Var med i det historiska JVM-laget som tog silver på U18-VM 2018. Har spelat två VM och ett OS. Lämnade Leksand för Brynäs inför säsongen 2019/20. Utsågs 2019 till SDHL:s bästa junior och erhöll för det Elite Prospects Award och prisades i våras med Salming Trophy som Sveriges bästa back. Släkt med Nicklas Lidström på avlägset håll.
 

Maja Nylén-Persson.
Maja Nylén-Persson. Foto: Ronnie Rönnkvist

Forwards 

Pernilla Winberg

Född: 1989
Moderklubb: Limhamn HK

Var 14 år då hon spelade sin första VM-turnering. Är en av de största talanger svensk hockey fått fram och samtidigt en av dom pålitligaste i landslagssammanhang. Lämnade Skåne för Stockholm och AIK 2004, men gjorde även fyra säsonger på University of Minnesota-Duluth samt en säsong var i Segeltorp och Munksund/Skuthamn innan hon 2014 skrev på för Linköping där hon fortfarande är aktiv. Hade en viktig roll i OS-silvret 2006 där hon satte 3–2-straffen i semifinalen mot USA. Har totalt spelat tolv VM och fyra OS. Svensk mästare 2010 och 2015.

Tina Enström

Född: 1991
Moderklubb: Höga Kustens HF

Liksom Frida Nevalainen från en riktig hockeyfamilj. Bröderna Tobias, Thomas och Tommy har alla framgångsrika karriärer inom hockeyn. Tobias dessutom mångårig NHL-spelare. Tina Enström slog igenom i Modo. Efter en kortare sväng till Linköping 2009 återvände hon till Modo och blev klubben trogen fram till och med 2014. Avslutade karriären med tre säsonger i Djurgården. Två gånger svensk mästare. Gjorde fem VM-turneringar och ett OS. Var med i VM-bronslaget 2007.

Elin Holmlöv

Född: 1987
Moderklubb: Rimbo IF

Gjorde först tre säsonger i AIK, där hon för övrigt blev VM-spelare, innan hon 2006 åkte över till USA för att gå på University of Minnesota-Duluth. Var även två säsonger i Ryssland där hon spelade för Tornado Dmitrov innan hon avslutade karriären med en säsong i Munksund/Skuthamn och en i AIK. Ofta underskattad, men var säsong efter säsong en av Damkronornas viktigaste spelare. Gjorde åtta VM-turneringar och ett OS. 

Coach

Fredrik Glader

En gång i tiden norsk division 2-spelare. Klev in som coach i Munksund/Skuthamn 2013 och var med om övergången till Luleå. Som coach för Luleå vann han tre SM-guld – 2016, 2018 och 2019. Med det är han en av svensk damhockeys mest framgångsrika coacher. Lämnade damhockeyn och Luleå under säsongen 2019/20 för att bli sportchef i Modos herrlag och återfinns i dag i Tingsryds tränarbås.

Fredrik Glader.
Fredrik Glader. Foto: Bildbyrån

Förstafemman

Målvakt

Kim Martin Hasson

Född: 1986
Moderklubb: Hammarby IF

Det råder nog inga tvivel om att Kim Martin Hasson från Söder i Stockholm är Sveriges bästa dammålvakt genom alla tider. Slog igenom stort vid OS 2002 då hon, som 16-åring, var högst delaktig i Damkronornas första olympiska medalj. Var även en av nyckelspelarna i silverlaget 2006. Vid turneringen 2006 utsågs hon dessutom till bästa målvakt. 2008 blev hon NCAA-mästare med University of Minnesota-Duluth. Har även varit proffs i ryska Tornado under en säsong. Avslutade karriären som spelare i Linköping och i dag är hon dessutom sportchef i Frölunda. Spelade nio VM-turneringar och fyra OS. En av våra största spelare inom svensk hockey någonsin. Kanske även världens bästa målvakt genom alla tider på damsidan.

Martin Hasson fick flest röster av samtliga spelare när omröstningen genomfördes.

– Det är såklart jätteroligt att höra och att jag så att säga fortfarande är ihågkommen. Trots allt var det ett tag sedan jag lade av. Jag är väldigt rörd och det känns verkligen jättekul, sade Martin Hasson till hockeysverige.se i april 2020

Kim Martin Hasson skriver autografer 2003.
Kim Martin Hasson skriver autografer 2003. Foto: Bildbyrån/Sören Andersson

Backar

Gunilla Andersson Stampes

Född: 1975
Moderklubb: Skärplinge HK

Med tio SM-guld, 297 A-landskamper och två OS-medaljer är Gunilla Andersson Stampes en av svensk damhockeys allra största genom tiderna. Hon lämnade SHK redan som 13-åring för spel i Brynäs. Flyttade som 20-åring ner till Stockholm. Där blev det först spel med Västerhaninge. Därefter blev det en säsong i FoC Farsta innan hon bytte klubb till Mälarhöjden/Bredäng och sedan vidare till Segeltorp. Var med vid OS i Nagano 1998 då damhockeyn var med på programmet första gången. Var även med om att vinna OS-brons 2002 och silver 2006. 

Gunilla Andersson Stampes.
Gunilla Andersson Stampes. Foto: Bildbyrån/Björn Tilly

Emma Eliasson

Född: 1989
Moderklubb: Kiruna AIF

Från samma klubb som bland annat backar så som Börje Salming och hans bror Stig. Liksom dessa två legendarer var Eliasson aldrig den spelare som klev undan i det fysiska spelet. Var bara 15 år då hon debuterade i Damkronorna 2003. Var landslaget trogen fram till och med säsongen 2015/16. I landslagströjan var hon bland annat med om att vinna OS-silver i Turin 2006. Totalt gjorde hon sju VM och tre OS. Utsågs till Sveriges bästa spelare 2016. Spelade efter tiden i Kiruna för Modo, Brynäs och Munksund/Skuthamn som senare blev Luleå.

Forwards

Erika Holst

Född: 1979
Moderklubb: Veddige HK

Blev dem första kvinnliga spelaren i TV-pucken 1994. Var tillsammans med Maria Rooth en av spelarna som lyfte svensk damhockey ytterligare en nivå. Både då det handlade om spel och träning. Gjorde fyra säsonger på University of Minnesota-Duluth där hon blev mästare tre av säsongerna. Återvände sedan till Sverige för spel i först Limhamn och sedan Mälarhöjden/Bredäng och Segeltorp innan hon avslutade sin karriär. OS-spelare redan 1998, men var även med om att vinna brons 2002 och silver 2006. Given i Damkronorna från 1994 till 2013 – alltså under 19 säsonger.

Erika Holst under OS 2006.
Erika Holst under OS 2006. Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson

Maria Rooth

Född: 1979
Moderklubb: Rögle BK

Ett av svensk hockeys starkaste affischnamn på damsidan under flera år. Det går nästan att kopiera texten från Holst när man ska nämna Rooths karriär. Trefaldig mästare med University of Minnesota-Duluth, OS Silver 2006, OS Brons 2002. Given i Damkronorna från 1995 till 2010. Okej, där var det ”bara” 15 år. Efter tiden i USA spelade Maria Rooth för Limhamn, Mälarhöjden/Bredäng och AIK. Totalt spelade hon åtta VM-turneringar och fyra OS. Var med 1998 i Nagano i den första OS-turneringen som spelats på damsidan. Var säsongen 2010/11 assisterande coach på University of Minnesota-Duluth.

Emma Nordin

Född: 1991
Moderklubb: Modo HK

Emma Nordin har aldrig varit den person eller spelare som stuckit ut speciellt mycket vid sidan av isen. Däremot, på isen har hon kväll efter kväll, från det hon debuterade i Riksserien 2004 och Damkronorna 2007, visat vägen och hållit en extremt hög nivå. Liksom övriga i det här All Star team oerhört respekterade av lagkamrater och motståndare. Lämnade Modo 2015 för spel i Luleå där hon fortfarande är aktiv. Emma Nordin har vunnit totalt fem SM-guld. Har totalt spelat sex VM och fyra OS. Utsågs till Sveriges bästa spelare både 2018 och 2019.

Coach

Peter Elander

Övriga coacher får ursäkta men Peter Elanders insats som ledare för svensk damishockey är svår att förringa. Den före detta elitseriespelaren för Södertälje och Västra Frölunda var med och byggde upp det OS-lag som vann brons 2002. Han var dessutom head coach vid det nu klassiska silvret i Turin 2006. Var känd för sin extrema målmedvetenhet att lyckas med sitt landslag. 

Peter Elander inför OS 2006.
Peter Elander inför OS 2006. Foto: Bildbyrån/Björn Tilly
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten