Björklöven förlorade mot Bik Karlskoga

Bik Karlskoga vann efter avgörande i förlängningen mot Björklöven

Bik Karlskoga tog en stark seger mot Björklöven borta i Hockeyallsvenskan. I förlängningen kunde Bik Karlskoga avgöra till 5-4 (1-0, 2-1, 1-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Albin Eriksson blev matchhjälte för Bik Karlskoga med sitt mål i förlängningen.

Bik Karlskoga tog ledningen efter elva minuters spel, genom Albin Eriksson på pass av Henrik Larsson och Markus Modigs. Efter 2.08 i andra perioden slog Maxime Fortier till, framspelad av Gustav Possler och Jacob Andersson och kvitterade för Björklöven.

Bik Karlskogas Gustaf Franzén gjorde 1-2 efter 2.36 på pass av Alexander Jarl Åhlin och Alexander Leandersson.

David Lilja gjorde dessutom 1-3 efter 8.56 framspelad av Henrik Larsson och Albin Eriksson.

Galen upphämtning

Bik Karlskoga ökade ledningen till 1-4 genom Markus Modigs efter 8.06 i tredje perioden.

Björklöven reducerade och kvitterade till 4-4. Det sista målet kom med 03.49 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Björklöven. I förlängningen tog det 2.46 innan Bik Karlskoga avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Albin Eriksson.

Albin Eriksson med tre poäng

Bik Karlskogas Albin Eriksson stod för tre poäng, varav två mål. Björklövens Viljami Juusola hade tre assists.

Björklöven har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Bik Karlskoga har två vinster och tre förluster. Det här var Björklövens fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bik Karlskogas femte uddamålsseger.

Bik Karlskogas nya tabellposition är sjunde plats, medan Björklöven är på tredje plats.

På fredag 18 november 19.00 spelar Björklöven borta mot SSK, och Bik Karlskoga hemma mot AIK.

TV: Studio Oddset med Leksand i fokus