Foto: Marcus Eriksson/Bildbyrån
Nyhet

Uppsala Hockey vill ta över Almtunas nedlagda damlag

ANNONS

Efter beskedet om Almtunas nedläggning av damlaget, kliver Uppsala Hockey in för att ge laget en chans att genomföra säsongen. 
– Jag har känt sympati för dem och sagt att vi gör ett samarbete det här året, säger Uppsala hockeys ordförande Håkan Karlsson till Upsala Nya Tidning.

Under gårdagen kom det chockartade beskedet att Almtuna valt att lägga ned sitt damlag. Anledningen bakom beslutet ska främst ha varit av ekonomiska anledningar. 

Men än lever hoppet om att laget ska kunna slutföra säsongen. Upsala Nya Tidning rapporterar att Uppsala Hockey vill ta över damlaget.

– För min del som ordförande så tycker jag att det är en bra sak vi skulle kunna ha i föreningen, att inte ha ett herrlag, men ett damlag, säger föreningens ordförande Håkan Karlsson till UNT.
– För de är också en lite utsatt grupp inom ishockeyn. Jag har känt sympati för dem och sagt att vi gör ett samarbete det här året.

“Det finns en ekonomi för att driva det här”

Almtunas nästkommande match skulle ha ägt rum under onsdagen, då Södertälje skulle stått för motståndet. Nu hoppas ordförande Karlsson på en smidig övergång så att matchen fortfarande kan genomföras - under Uppsala Hockeys ledning. Än återstår dock vissa åtgärder innan övergången är komplett. 

Håkan Karlsson menar på att Uppsala Hockey har de ekonomiska muskler som krävs för att kunna bedriva verksamheten.

– Ledarstaben för damlaget säger att det finns en ekonomi för att driva det här första året hos oss. Så med tanke på det och att vi vill rädda situationen så är jag inte speciellt orolig för att det inte ska gå. Däremot så kommer det bli en viktig sak att väga in rätt tungt inför nästa årsmöte.

Vidare rapporterar UNT att Uppsala Hockey verkar positivt inställda till att bedriva damverksamheten även i framtiden. 

Uppsala Hockey har tidigare bedrivit herrverksamhet på division 2- och division 1-nivå, men klubbben gjorde även en säsong i Hockeyallsvenskan under säsongen 2004/05.


TV: Markström räddade segern med monsterräddning – i slutsekunderna

Den här artikeln handlar om: