Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Elias Lindholm matchhjälte i nattens målfest

Publiken i Calgary fick minst sagt valuta för sina pengar i nattens möte mellan Flames och Los Angles Kings. Elva mål gjordes i matchen, där Elias Lindholm var inblandad i tre av hemmalagets tre fullträffar.
– Vi tog de två poängen och det är allt som betyder något, säger Lindholm efter 6–5-segern.

Som vanligt när Calgary och Los Angeles var i farten så var det de blågula spelarna som var några av isens mest framträdande spelare. I Los Angeles utökade Adrian Kempe sin målskörd till sju mål med sin fullträff i den tredje perioden, samtidigt Viktor Arvidsson och Alexander Edler stod för varsin assist.

I Calgary räddade Jacob Markström 24 av 29 skott, medan Rasmus Andersson loggade mest istid av samtliga spelare i hemmalaget och noterades för en assist. Det var emellertid Elias Lindholm som var matchens stora förgrundsfigur bland de svenska representanterna.

Lindholm stod för ett mål och två assist i matchen som Calgary till slut vann med 6–5.

– Vi tog de två poängen och det är allt som betyder något. Vi skulle kunna ha avgjort tidigare och hade inte behövt göra det så jämnt, men vi tog segern till slut, säger Lindholm.

Avgörande räddning av Markström

Elias Lindholms mål i den andra perioden innebar en utökad ledning till 5–2 och inför den sista perioden hade hemmalaget en 6–3-ledning. Kings jobbade sig emellertid in i matchen igen och var bara en hårsmån från att hämta upp till 6–6 om det inte hade varit för en desperationsräddning signerad Jacob Markström i matchens slutminut.

– Det var en riktigt viktig räddning i en viktig tidpunkt. Vi behöver en målvakt som kommer upp på det där sättet och “Marky” gjorde precis det, säger Lindholm.

27-åringen har nu producerat 13 poäng (6+7) på 15 spelade matcher den här säsongen och ligger i och med den noteringen tvåa i Calgarys interna poängliga. Alberta-laget har nu tagit två raka segrar och ligger på en femteplats i Pacific Division.

Calgary Flames – Los Angeles Kings 6–5
Calgary: Jonathan Huberdeau (2), Andrew Mangiapane (3), Brett Ritchie (4), Tyler Toffoli (6), Elias Lindholm (6), Adam Ruzicka (2).
Los Angeles: Arthur Kaliyev 2 (6), Kevin Fiala (6), Anze Kopitar (3), Adrian Kempe (7).