Leo Carlsson & Mats Sundin (liten bild)
Foto: Bildbyrån/Twitter
NHL-draften 2023

Leo Carlsson hyllas efter konstnumret: "En ung Mats Sundin"

ANNONS

Han är en av de hetaste namnen inför NHL-draften 2023. 
I helgen stod han för ett konstnummer som fått tidigare NHL-stjärnan Ryan Whitney att häpna.
"En ung Mats Sundin", skriver han på twitter. 

Leo Carlsson har tagit SHL med storm denna säsong. Har har redan noterats för fler poäng än under förra säsongen (med tolv på 17 matcher) och visade även stjärnglans när han i helgen dominerade i juniorkronorna. 

I matchen mot Finland klev han fram och satte dit två mål och stod för en assist. Efter matchen är det ett av målen som har fått en del uppmärksamhet, inte minst av en viss Ryan Whitney, som själv drygt 250 poäng i NHL över nio säsonger. 

På twitter hyllar Whitney den 17-årige Örebrotalangen för målet och jämför honom med ingen mindre än en av svensk hockeys absolut största. 

”Alla pratar om Connor Bedard men jag tror att Leo Carlsson kommer att gå som tvåa i årets draft. En ung Mats Sundin", skriver Whitney.

Carlsson är en av de hetaste talangerna inför NHL-draften 2023 och har tidigare rankats så högt som på en tredjeplats inför NHL-klubbarnas tingande. De två stortalangerna framför på den rankingen var den väntade ettan Connor Bedard och Adam Fantilli. Men om man ska tro på Whitney kan det vara så att Carlsson till och med snor åt sig en andraplats efter Bedard. 


Throwback: Dmytro Timashov draftas av Toronto Maple Leafs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL