Parise stor matchhjälte när Islanders vann på övertid.

– Jag såg den inte först, men den gick in så det var en skön känsla, säger Björk till NHL.com.

Fredagen kom med ett tungt besked för Columbus Blue Jackets. Lagets stora backstjärna Zach Werenski hade klivit av med en axelskada och meddelades bli borta under resten av säsongen.

En av få som gynnades av detta var Marcus Björk

Den tidigare Brynäsbacken chansade när han denna säsong åkte över för att testa vingarna i NHL, men nu kanske det går vägen. Efter att han inlett i AHL-laget kallades Björk upp efter Werenskis skada under fredagen. Och när Columbus i natt klev ut för att spela mot New York Islanders, fanns han med i laget.

Mötet mot Islanders svängde fram och tillbaka och när De tredje perioden inleddes stod det 2–2 på resultattavlan. Då klev Marcus Björk fram. I sin NHL-debut hittade han nätet med ett slagskott efter framspelning av Emil Bemström och Gustav Nyquist.

Även Bemström hade nätat tidigare i matchen, men svenskarnas poäng räckte inte för att säkra segern. Islanders kvitterade några minuter efter Björks ledningsmål och avgjorde sedan i förlängningen genom Zach Parises 4–3-mål.

– De där extrapoängen du plockar upp kan vara skillnaden på att vara på en bra plats i tabellen eller inte, säger Islanders tränare Lane Lambert till NHL.com.