David Karlström bryter med Odense.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
Europa

David Karlström bryter med Odense Bulldogs

ANNONS

I mitten av oktober begav sig David Karlström av till Danmark för spel med Odense Bulldogs. Drygt en månad senare går parterna skilda vägar. 
– Vi har valt att inte förlänga kontraktet med David, säger Bulldogs vd Ole Nielsen på deras hemsida.

David Karlström anslöt till ett skadedrabbat Odense Bulldogs under mitten av oktober för att förstärka lagets forwardssida. Den 21-årige forwarden hade skrivit ett korttidsskontrakt med klubben som sträckte sig under en månads tid, med möjlighet till förlängning. 

Kontraktet har nu kommit till sitt slut, och den danska klubben väljer därmed att avsluta samarbetet med den unge svensken. 

– David Karlström anslöt till klubben som en tillfällig nödlösning då skadesituationen i truppen begränsade våra offensiva val rejält, säger Odenses vd Ole Nielsen på deras hemsida, och tillägger:
 – Vi har valt att inte förlänga kontraktet med David, utan vi tänker vänta med att utnyttja vår sista plats för en utländsk spelare.

Valet att inte förlänga med svensken grundar sig i att klubbens skadeläge nu ljusnat, förklarar Nielsen vidare på hemsidan.

Klubben meddelar att de är väldigt nöjda Karlströms insatser, som bidrog till att de säkrat kvalificering till turneringen Metal Final4. Totalt blev det åtta matcher för svensken, där han noterades för ett mål och tre assist. 


TV: Står för sanslös blunder – då ger han motståndarna vinsten


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL