Brynäs IF vann mot Leksand

Seger för Brynäs efter avgörande i förlängningen mot Leksand

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Brynäs avgöra den jämna matchen hemma mot Leksand i J20 Nationell norra herr. Slutresultatet blev 5-4 (3-1, 0-2, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Arvid Sundin, som gjorde det avgörande målet 55 sekunder in i förlängningen.

Senast lagen möttes tog Leksand en storseger med 7-2, men den här gången var det Brynäs som var starkare.

Brynäs tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 11.01 genom Theo Widén-Schade innan Leksand kvitterade.

Innan perioden var över hade Brynäs tagit ledningen med 3-1. Efter 6.24 i andra perioden nätade Hampus Malm, på pass av Viking Gustavsson Nyberg och Eric Hultgren och reducerade åt Leksand.

Linus Millner Westberg gjorde dessutom 3-3 efter 19.43 framspelad av Kasper Magnussen och Hannes Hellberg.

Efter 8.06 gjorde Leksand 3-4 genom Kasper Magnussen.

Brynäs kom tillbaka, och gjorde 4-4 genom Linus Lindblom med 02.43 kvar att spela i tredje perioden. I förlängningen tog det 55 sekunder innan Brynäs också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Arvid Sundin, på pass av Linus Lindblom.

Brynäs Felix Jansson stod för ett mål och två assists.

Brynäs har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Leksand har två vinster och tre förluster. Det här var Brynäs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Leksands tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Brynäs ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Leksand på andra plats.

Brynäs tar sig an Luleå i nästa match hemma fredag 18 november 18.00. Leksand möter Mora hemma onsdag 16 november 19.00.

TV: SHL:s bästa målvakter hittills