Mitchell Miller & Gary Bettman
Skärmdump (Youtube & Twitter)
NHL

Mitchell Miller stoppas från spel av NHL

ANNONS

För två år sedan han av Arizona och fick sparken från sitt collegeprogram efter att ha mobbat en svart klasskamrat med en funktionsnedsättning. I går skrev Mitchell Miller på ett nytt NHL-kontrakt. Men i dag kommer beskedet. NHL tillåter inte att Miller spelar i ligan.
– Vi blev inte rådfrågade innan Bruins bestämde sig för att skriva kontrakt med honom, säger NHL-bossen Gary Bettman på en presskonferens. 

Under gårdagen gjorde Boston Bruins en kontroversiell värvning. Mitchell Miller. Den nu 20-årige amerikanen har nämligen tidigare dömts i en ungdomsdomstol då han under lång tid ska ha trakasserat och använt rasistiska tillmälen mot en svart klasskamrat med en funktionsvariation. 

Kontraktet som Mitchell Miller skrev på under gårdagen är värt 31 miljoner kronor. Men nu kan han stoppas av NHL. På en presskonferens meddelar NHL-bossen Gary Bettman nu att Miller inte är tillgänglig för spel i ligan. 

– Jag har hört från media att det han gjorde som 14-åring är oacceptabelt. Vi blev inte rådfrågade innan Bruins bestämde sig för att skriva kontrakt med honom. Han är inte berättigad att spela i NHL nu och jag kan inte säga att han någonsin kommer vara det. Det förstår Bruins nu. Om han ska spela någon annanstans så är det den ligans problem, säger Bettman på presskonferensen. 

Som Bettman är inne på var det när Miller var 14 år som han vid återkommande tillfällen kallat den utsatte för "brownie" och N-ordet. Han ska även ha misshandlat klasskamraten och dessutom vid ett tillfälle lurat honom att äta en godisklubba som Miller och en annan klasskamrat doppat i en urinoar. Detta gjorde att pojken fick testas för HIV och hepatit.

I nuläget tillhör Miller Bostons farmarlag Providence Bruins i AHL.

"Finns ingen plats här i världen för att bete sig så"

När Boston presenterade Miller fick han prata ut om det hela. 

– På den tiden var jag väldigt omogen och fattade extremt dåliga beslut. Jag mobbade en av mina klasskamrater vilket jag ångrar djupt och jag har bett om ursäkt till honom. Sedan dess har jag bättrat mig och jag strävar efter att vara en bra människa som bidrar positivt till samhället. Det jag gjorde då var fel och oacceptabelt och det finns ingen plats här i världen för att bete sig så mot sina medmänniskor. När jag nu får chansen här hos Boston vill jag tala ut och dela med mig av mina misstag för att visa hur man inte ska bete sig, säger Mitchell Miller i ett uttalande på klubbens hemsida.


TV: Norströms lista – bästa målskyttarna han mött i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM