Bildbyrån
Damkronorna

Här är Damkronornas nya trupp

ANNONS

Damkronorna spelar Women's Euro Hockey Tour i Vierumäki och Åbo, Finland. Nu har Ulf Lundberg tagit ut truppen till turneringen som spelas 8-12 november. Det mest noterbara: Fanny Rask gör comeback. Flera andra stjärnor saknas dock.

Ulf Lundberg chockade många när han petade stjärnor som Sara Grahn, Johanna Fällman, Lisa Johansson och Emma Nordin från VM-truppen i somras. Ett orutinerat svenskt landslag tog sig då till kvartsfinal, där de föll med 3-0 mot Kanada. Därefter rasade de ihop i placeringsmatchen mot Japan, där de tappade 3-0 till en 5-4-förlust.

Nu har Ulf Lundberg tagit ut sin första trupp sedan världsmästerskapet. I den finns som väntat ingen av de VM-petade stjärnorna med. I stället satsar Lundberg på Sara Grahns kompanjon i Luleå, Frida Axell. Axell har varit med i en landslagstrupp tidigare, men utan att få speltid. Jämfört med VM-truppen är också Linnea Andersson, Annie Silén, Josefine Holmgren, Wilma Sundin, Lova Blom, Hanna Thuvik, Julia Östlund, Elvin Svensson och comebackande Fanny Rask uttagna. Rask gör sina första landskamper sedan säsongen 19/20. Därefter slutade hon med ishockey, men gjorde comeback i våras.

DE SAKNAS

I truppen saknas stjärnor som Emma Söderberg, Josefin Bouveng och Michelle Löwenhielm, som tvingats tacka nej av olika anledningar. Lisa Johansson, som petades från VM, fick frågan om att göra comeback men tackade nej på grund av skada. Emma Nordin tackade även hon nej till landslagsspel.
– Hon har sagt att hon inte är uttagningsbar, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg.

Sverige möter Tyskland, Tjeckien, Finland och Schweiz under turneringen i Finland.

TRUPPEN

MÅLVAKTER

Ida Boman, Djurgården
Frida Axell, Luleå

BACKAR

Paula Bergström, Long Island University
Anna Kjellbin, Luleå
Linnéa Andersson, MoDo
Annie Silén, Leksand
Josefine Holmgren, Djurgården
Mira Jungåker, HV71
Maja Nylén Persson, Brynäs

FORWARDS
Emma Murén, Färjestad
Wilma Sundin, MoDo
Sofie Lundin, Ohio State
Jenny Antonsson, Brynäs
Fanny Rask, Djurgården
Lova Blom, Djurgården
Hanna Thuvik, Brynäs 
Julia Östlund, Djurgården
Felizia Wikner-Zienkiewicz, Brynäs
Lina Ljungblom, MoDo
Hanna Olsson, Frölunda
Elin Svensson, HV71
Olivia Carlsson, MoDo


Throwback: Jonathan Dahlén uttagen i Tre Kronor

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL