Göteborg HC förlorade mot AIK

Storseger för AIK borta mot Göteborg HC

AIK hade en riktig målfest när man besegrade Göteborg HC borta i Angered Arena i SDHL. AIK vann med hela 6-0 (4-0, 1-0, 1-0).

AIK hade före lördagens bortamatch sju förluster i rad.

AIK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Agata Sarnovska, Eve Savander, Felicia Levin och Aino Karppinen. Efter 12.53 i andra perioden slog Rebeka Sadecka till, på pass av Emma Eriksson och gjorde 0-5. Till slut kom också 0-6-målet genom Sara Säkkinen som ökade AIK:s ledning framspelad av Agata Sarnovska efter 6.16 i tredje perioden. 0-6-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Agata Sarnovska gjorde ett mål för AIK och spelade fram till tre mål.

Göteborg HC har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan AIK har en vinst och fyra förluster.

AIK:s nya tabellposition är sjunde plats, medan Göteborg HC är på tionde och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 30 oktober. Då möter Göteborg HC SDE i Angered Arena 14.00. AIK tar sig an HV 71 borta 15.00.