Justin Kloos.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
SHL

Justin Kloos succé – efter frustrerande fjolåret

Han var ifrågasatt på sina håll inför säsongen efter en frustrerande debutsäsong i Leksand. Den här säsongen har Justin Kloos tystat tvivlarna med att göra sju mål på sina tio inledande matcher.
– Jag känner mig betydligt mer bekväm den här säsongen, säger Kloos till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Under den senaste säsongen fanns det experter som medialt uttalade att dom inte såg storheten i Justin Kloos. Säkerligen fanns det fog för det, men den här säsongen har han med råge bevisat motsatsen för expertisen. Under Leksands inledande tio matcher har Kloos svarat för sju mål och totalt nio poäng. 

När hockeysverige.se möter Justin Kloos dagen efter vinstmatchen mot Luleå har han ett bandage om vänsterhanden. 
– Det är ingen större grej utan jag kan spela igen efter landslagsuppehållet, säger amerikanen från Lakeville, Minnesota med ett leende. 
– Hur stor hockeyn är i Lakeville? Väldigt stor. Staden har runt 60 000 invånare så den är ganska stor. Det är 20 minuter in till storstaden Minnesota. När det kommer till hockeyn i Lakeville är det två lag, ett i norra delen och ett i södra. När jag växte upp var det runt 40, 50 i varje grupp, alltså runt 100 barn i varje årskull, som spelade hockey.

Stort fan av collegelaget

Det var även givet att Justin Kloos också ville testa på hockey redan som barn. 
– Ja, det var naturligt. Min pappa och hans familjen älskar hockey. Samma sak med min mamma och hennes familj. 
– Jag har dessutom en äldre bror (Josh Kloos) som är ett och ett halvt år äldre än jag. Han spelade hockey och jag ville göra allt som han gjorde.

Däremot hade inte Minnesota något NHL-lag då Kloos började med hockey. 
– North Stars lades ner innan jag var född. Minnesota Wild bildades då jag var sju eller åtta år, men när jag växte upp var jag en stor fan av collegehockey och Minnesota Gophers, som jag senare spelade för.  

Hur ser du tillbaka på din tid på University of Minnesota?
– Jag älskade den tiden. Som jag sa var det som en dröm för att få spela för University of Minnesota. Jag hade så många vänner som jag spelade med där. Samtidigt utbildade jag mig, vilket jag tror har hjälpt mig som hockeyspelare, men vad som är ännu viktigare är att det har hjälpt mig i livet och med att ta hand om mig själv. 
– Jag följer fortfarande laget på nära håll och åker och hälsar på två eller tre gånger varje sommar. 

Hur viktig var just själva utbildningen för dig?
– Den var väldigt viktig för mig, men även för mina föräldrar. Just utbildning har över huvud taget varit väldigt viktigt i min familj. 
– Allas hockeykarriärer tar slut någon gång och jag är glad över att ha en utbildning som jag då kan använda mig av. 

Justin Kloos. Foto: Ronnie Rönnkvist

NHL-debuterade med Minnesota

Justin Kloos har så här långt spelat två matcher i NHL. Säsongen 2017/18 blev det en match för Minnesota och säsongen efter en match för Anaheim. 
– Det var fantastiskt för mig, men också coolt för min familj och vänner att jag spelade för att spela för Minnesota i NHL. Uppriktigt sagt var det en väldigt kort tid i NHL, men båda upplevelserna var väldigt roliga och jag uppskattar att jag fick den här chansen. 
– Det blev inga mål och det var inte heller några stora hockeymatcher. Första matchen förlorade vi med 1–0 mot Vancouver. Det var verkligen ingen bra match, skrattar Kloos och fortsätter:
– Andra matchen spelade vi i New Jersey. Jag spelade ganska bra, men som uppkallad spelar du ofta bara åtta, nio minuter. 

Blev det en stor skillnad att sedan spela Torpedo i KHL?
– Ja, så var det. Hockeyn var annorlunda och framför allt var även livsstilen det. Det största skillnaden var språket och kommunikationen mellan mig och mina lagkamrater. 
– Vi hade fyra andra nordamerikaner med, men att komma till hallen och du bara kan prata med fyra av dina lagkamrater… 
– Dom två jag spelade i samma kedja med pratade nästan ingen engelska alls. Bara väldigt, väldigt lite. Det förstod när jag pekade och kunde säga ”yes”, ”no” eller ”hello”.  

Hur trivdes du vid sidan av isen?
– Det var okej. Vi var en bra grupp av killar, men när corona startade blev det såklart tufft. Det gjorde också att min fru inte kunde komma dit. Att vara ifrån varandra sex, sju månader var inte det bästa. 

Hade du chansen att stanna i Ryssland och KHL ytterligare en säsong?
– Ja, jag kunde stannat i ligan, men jag var redo att göra något annat och det var då jag kom hit.

“Minnesota är väldigt likt Sverige”

Varför blev det just Leksand?
– Jag pratade med min agent och han berättade att det fanns några lag som var intresserade. Ett av lagen var Leksand. Jag kände Matt Caito sedan tidigare eftersom vi spelat tillsammans lite (i Iowa Wild). Jag pratade med honom om Leksand och han hade bara bra saker att säga. Efter det skrev jag på kontraktet. 
– Så här långt har det varit bra. Vi är glada över att ha fått komma hit. Min fru (Madi) älskar det och hon kan jobba härifrån eller åka hem om det blir jättemycket att göra på hennes jobb. 
– Jag gillar livsstilen här, har bra lagkamrater, coacherna, ledningen har varit väldigt bra och fansen här otroliga. Samtidigt är folket här väldigt välkomnande. 

Det är en liten ort…
– Väldigt liten, men det är inget problem. Vi har även varit ner till Stockholm några gånger, men vi kommer från ett område i USA som har liknande kultur, väder och landskap som här. Vi går ofta ut på promenader, är ute mycket och förra året åkte vi en del längdskidor, men också utförsåkning. Vi behöver ingen storstad. 
– Minnesota är väldigt likt Sverige. Samtidigt har vi där en väldigt liknande kultur och människor. Det var många som emigrerade från Sverige till Minnesota. Det är också likt Sverige då det kommer till sjöar, skogar, väder och allt sådant. 

Justin Kloos. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

“Redo för ett nytt försök”

Första säsongen i Leksandströjan svarade Justin Kloos för nio mål och totalt 22 poäng på 45 matcher. 
– Vi kom ut väldigt bra och var också bra fram till november. Då fick vi flera tuffa skador. Sedan klickade det inte riktigt under resten av säsongen. 
– Det var ändå en bra erfarenheten och jag känner mig betydligt mer bekväm den här säsongen. Första säsongen var kanske lite frustrerande, men det var mycket bra som jag och laget kunde ta med oss in i den här. 
– När jag kom tillbaka hit kände jag på en gång ett stort förtroende och jag är redo för ett nytt försök att ta oss dit där vi vill vara, ett topplag. 

Har du en annan roll i laget den här säsongen?
– Jag vet inte det direkt är någon annan roll, men jag tycker att vårt lag är lite annorlunda byggt jämfört med förra säsongen. Max (Véronneau) gjorde nästan alla våra mål den säsongen. 
– Den här säsongen har vi flera spelare kan göra, kanske inte 30 mål, en hel del. Vi har ett kollektiv där alla kan göra mål den här säsongen vilket gör att vi har lättare för att vinna matcher och inte bara lita på att en eller två spelare ska göra målen. Det kommer vara viktigt.
– Förra säsongen blev Max skadad inför slutspelet så vi fick gå in i det utan vår bästa målskytt. Mentalt var det inte som det borde ha varit. 

Gör succé: “Känner mig lite mer bekväm”

Vad är hemligheten bakom din succé den här säsongen?
– (Skratt) Jag vet inte, men jag har bra kedjekamrater (Oskar Lang, Mikael Ruohomaa). Ibland går puckarna in och ibland inte. 
– Som jag sa känner jag mig lite mer bekväm den här säsongen, men jag tror inte att det är så stor skillnad för jag jobbade lika hårt förra säsongen. Den säsongen var också den första där jag spelade som ytterforward hela säsongen. Nu är det med normalt för mig att spela ”vinge”.

Oskar Lang och Justin Kloos. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Hur bra är Leksand den här säsongen, är det ett lag som kan gå hela vägen och vinna SM-guld?
– Ja, jag tror det. Nu har jag bara varit i ligan under en säsong tidigare, men jag tycker att vi är starka defensivt tack vare spelarna vi fått in, men också sett över kapaciteten hela vårt lag har defensivt. 
 Båda våra målvakter är outstanding och det kommer förhoppningsvis ge oss möjligheten att spela vår bästa hockey. 

Kan du prata någon svenska ännu?
– Nej, inte så mycket, avslutar Justin Kloos med ett skratt innan vi går ut i arenan för att titta lite på juniormatchen mellan Leksand och Skellefteå.


TV: "Påminner om Djurgården för ett par år sedan"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 25 januari
19:00 Brynäs - Modo SDHL
19:00 Kristianstad - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 SDE - HV 71 SDHL
torsdag 26 januari
01:00 Toronto Maple Leafs - New York Rangers NHL
01:00 Ottawa Senators - New York Islanders NHL
02:30 Dallas Stars - Carolina Hurricanes NHL
03:30 Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets NHL
04:00 Seattle Kraken - Vancouver Canucks NHL
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten