Carey Price.
Foto: Eric Bolte/Bildbyrån
NHL

Carey Price öppnar upp om missbruket

ANNONS

Förra säsongen anslöt stjärnmålvakten Carey Price till NHLPA:s assistansprogram. Nu öppnar Hart Trophy-vinnaren upp om alkoholmissbruket.
– Möjligtvis skulle jag kunnat sluta på egen hand, men jag ville visa att det är okej att be om hjälp, säger Price till The Athletic.

Carey Price väckte uppmärksamhet runtom i ligan när han inte inledde säsongen med Montreal Canadiens förra året. Rehabiliteringen efter knäskadan hade gått bra, men burväktaren hade andra demoner att möta innan han kunde ta sig tillbaka till spel. 

Så när säsongen väl drog igång, anslöt Price istället till NHLPA:s assisstansprogram, och sände därmed ut ett starkt budskap. 

– Jag skulle kunna hållit det hela privat, utan att någon skulle veta. Möjligtvis skulle jag kunnat få sluta på egen hand, men jag ville visa att det är okej att be om hjälp, säger han till The Athletic.

Förlusten i Stanley Cup-finalen 2021, i kombination med knäoperationen han undergått tog hårt på honom. Till The Athletic beskriver Price att han befann sig i en plats i livet där han mådde dåligt och drack mycket. Till slut nådde han den punkten där han behövde göra ett val, och Price valde att inte låta missbruket vinna.

“Använde alkohol som stöd”

Vägen tillbaka var inte spikrak. Men trots motgångarna tappade han inte siktet om målet. Han ville bli bättre. Både för sin egen skull och för sina barn. 

Vidare i artikeln öppnar 35-åringen upp kring hur hans ångest var en av de bidragande faktorna till hans missbruk. Men att Price idag inte låter sig styras av den.

– När man väl kommer över sin sociala ångest, är när man börjar känna sig bekväm i att vara sig själv. Ibland känner jag mig obekväm i sociala sammanhang, och jag känner att jag använde alkohol som ett stöd. Men på senaste tiden har jag blivit bättre på att vara mig själv, att inte dricka, och vara närvarande.


Experterna om svenska stjärnorna: "Han kan göra över 50 mål"

Den här artikeln handlar om: