Bildbyrån
Juniorer

Jimmy Hamrin: De underskattade juniorerna - som gått under radarn

Det riktas alltid ett stort fokus på de juniorer som draftats, tidigt fått chansen i SHL eller HockeyAllsvenskan - eller slagit sig in som bärande spelare i juniorlandslagen. Men vilka finns där bakom? Jimmy Hamrin lyfter fram juniorerna den breda massan kan ha missat.

  • "Skottet och målskyttet sticker ut mest. Jag ser en framtida vass forward med SHL-potential"
  • "Som gjord för att bli en bra rollspelare på seniornivå"
  • “Leder poängligan i hela J20-serien”
  • "Har absolut potential att bli en långvarig SHL-back"

Jag fick i uppdrag av Måns Karlsson att lyfta fram underskattade juniorer. I detta inlägg tar jag upp underskattade spelare födda 2003 och 2004. Jag kommer senare också titta på underskattade spelare födda 2005 och 2006. 

Ordet ”underskattad” är svårt att definiera i alla sorters bedömningar, men kanske särskilt på juniorer. Detta för att många hockeyföljare generellt har dålig koll på juniorer bortom de allra bästa, vilket ger ett stort utbud av "underskattade” spelare att välja mellan, medan de flesta som är i juniorbranschen som spelare, ledare, förälder/syskon eller scout har väldigt bra koll på de flesta spelarna på J20-nivå, vilket minskar antalet spelare som kan klassas som underskattade. 

LÄS OCKSÅ: Framtidens stjärnor - lär känna alla spelarna i J20 Nationell

Istället för att försöka tolka begreppet utifrån vad olika typer av hockeyföljare kan tänka så har jag valt att göra det enkelt för mig själv. Jag lyfter helt enkelt fram spelare jag tror kan bli bra seniorer men som: 

  • Inte blivit draftade.
  • Inte fått istid i mer än en handfull seniormatcher.
  • Ej varit med i sin kulls landslagsstomme (någon enstaka turnering är okej).
LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: