Rögle vinner krismötet mot HV71 med 2-1 efter förlängning.
Hjälte blev då 18-årige Marco Kasper som satte avgörandet.
– Det var riktigt viktigt för oss att få vinsten och två poäng, säger Kasper till C More.

Det var lite av ett ångestmöte i Ängelholm under tisdagskvällen då Rögle låg näst sist på sju poäng och HV71 låg sist på fem poäng efter sju matcher i SHL.

Då var det Rögle som bröt den negativa trenden och tog en viktig seger med 2-1 efter förlängning.

Rögle var det laget som tog ledningen i matchen då Ludvig Larsson sköt ett skott som slank in bakom HV-målvakten Joni Ortio och tabelljumbon fick då börja jaga för att ta sig tillbaka in i matchen.

Efter en mållös andra period kom kvitteringen i början av den tredje perioden. Röglebacken Tony Sund missat helt med sin passning och Fredrik Forsberg kan då snappa upp pucken och runda målvakten Christoffer Rifalk för att lägga in 1-1-målet.

Kasper hjälte: “Riktigt viktigt”

Det blev sedan en tuff kamp om vem som skulle avgöra och ta de så värdefulla poängen men inget lag lyckades avgöra matchen under ordinarie tid och i stället skulle matchen gå till förlängning.

Väl där klev då 18-årige stortalangen Marco Kasper fram och satte det matchvinnande 2-1-målet för att se till att hemmalaget tar två poäng.

– Det var riktigt viktigt för oss att få vinsten och två poäng. Vi gör det bra hela matchen och kanske inte gör mål men till slut vinner vi matchen och det är det viktigaste, säger Kasper till C More.

Sjätte raka förlusten för HV: “Surt”

HV71 har därmed sex raka förluster och ligger fortsatt sist i SHL med endast sex poäng efter åtta matcher.

– Det är surt såklart. Vi gör en bra push i tredje perioden så det är grymt surt. Vi jobbar jäkligt hårt för att få tre poäng men vi får bara med oss en…, säger Fredrik Forsberg till C More efter ännu en förlust.

I och med resultatet lyfter Rögle ovanför kvalstrecket och har nu tre poängs försprång ner till HV71.

Rögle – HV71 2–1 OT (1-0,0-0,0-1,1-0)

Rögle: Ludvig Larsson, Marco Kasper.
HV71: Fredrik Forsberg.

TV: "Vad har du gjort med Oscar Möller?"