Lukas Wernblom.
Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån
SHL

Efter skadan – nu är Lukas Wernblom redo för spel

ANNONS

Lukas Wernblom skadade sig i den första träningsmatchen och har missat hela inledningen på SHL-säsongen. När Malmö i kväll tar emot Oskarshamn är nyförvärvet emellertid redo för debut.
– Det ska bli väldigt kul, säger Wernblom i ett videoklipp på Malmös hemsida.

Redan i första träningsmatchen mot Växjö träffades Lukas Wernblom av en puck som tog så pass illa på armen att han inte kunnat spela under säsongsinledningen. 

Efter att ha missat Malmös sju inledande matcher är Wernblom nu redo för spel igen. När laget tar emot Oskarshamn under torsdagskvällen kommer nyförvärvet från Mora att finnas med i laget.

– Det ska bli väldigt kul. Jag känner en stor glädje att få dra på mig grejerna igen och förhoppningsvis kunna bidra. Det blir jättekul, säger han i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Wernblom förlängde sitt kontrakt med Mora i våras, men valde kort därefter att utnyttja det avtal som finns mellan SHL och Hockeyallsvenskan för att lämna dalalaget för spel i Malmö på ett tvåårskontrakt.

Den gångna säsongen noterades 22-åringen från Örnsköldsvik för 40 poäng (19+21) på 50 matcher i Hockeyallsvenskan med Mora. Han har tidigare spelat tre SHL-matcher på lån i HV71 under säsongen 2020/21.


TV: Robert Ohlsson förberedd på tufft möte med Frölunda

Den här artikeln handlar om: