Malmös galna kross – körde över Brynäs

Tabelljumbon Brynäs kom på besök hos stekheta Malmö. Då small det åt alla håll och kanter. Efter att ha vunnit den sista perioden med hela 4-0 tog skåningarna hem segern med 8-4.
– Vi rasar ihop på slutet men det är inte okej, säger Brynäskaptenen Anton Rödin i C More efter slutsignalen.

Efter en seg start på den första perioden exploderade matchen efter tolv minuter.

Malmökaptenen Carl Söderberg spräckte då sin målnolla för säsong när han vickade upp en backhand i nättaket. Bara sekunder senare gjorde David Sklenicka 1-1 innan Carl Söderberg gjorde sitt andra mål för kvällen.

I periodens sista minut styrde Linus Ölund in kvitteringen, bara för att se Carl Persson runda ett stillastående Brynäsförsvar och lägga in pucken i tom kasse 15 sekunder senare.

“En galen hockeymatch”

Målkalaset fortsatte i den andra perioden då Brynäs vände på steken och tog ledningen med 4-3 via David Sklenickas andra mål i matchen och Hannes Björninen. Helt plötsligt var Malmö alltså i underläge. Men ännu ett sent mål med dryga minuten kvar av perioden av Lance Bouma gjorde att vi hade ställningen 4-4 inför den sista perioden.

– Det är en galen hockeymatch på gång. Vi har gjort fyra bra saker som har lett till mål men vi har bjudit på för mycket. Det är en galen hockeymatch i dag, säger Mikko Manner i C Mores sändning.

I den sista perioden återtog Malmö initiativet via Christoffer Forsberg som satte 5-4. Efter slarv i Brynäs försvaret gjorde William von Barnekow sedan 6-4 med ett stenhårt handledsskott.

Blev en överkörning

Det blev startskottet för en ren överkörning i den sista perioden. För när Ponthus Westerholm sedan satte 7-4 gjorde Christoffer Forsberg 8-4 sju sekunder senare.

Ett uppgivet Brynäs kom aldrig tillbaka in i matchen och får istället vända hem till Gävle lottlösa, kvar på jumboplatsen.

– Det är klart att det är surt att torska med 8-4 när vi har 4-3 i slutet av den andra. Man får vara besviken nu så får vi analysera varför de ser ut som det gör. Vi rasar ihop på slutet men det är inte okej, säger en märkbart irriterad Anton Rödin efter slutsignalen.

Matchfakta

Malmö – Brynäs 8-4 (3-2), (1-2), (4-0)

Mål: 1-0 Carl Söderberg (Mattias Lassen, Marcus Sylvegård), 1-1 David Sklenicka (Hannes Björninen, Dmytro Timashov), 2-1 Carl Söderberg (Mattias Lassen, Marcus Sylvegård), 2-2 Linus Ölund (Simon Bertilsson, Alexander Ljungkrantz), 3-2 Carl Persson (Mattias Lassen, Thomas Schemitsch), 3-3 David Sklenicka (Johan Larsson, Anton Rödin), 3-4 Hannes Björninen (Samuel Johannesson, David Sklenicka), 4-4 Lance Bouma (Marcus Sylvegård, Mattias Lassen), 5-4 Christoffer Forsberg (Johan Olofsson, Oliver Lauridsen), 7-4 Ponthus Westerholm (Pathrik Westerholm, Carl Persson), 8-4 Christoffer Forsberg (Johan Olofsson, Markus Lauridsen).

TV: Krüger om att vara tillbaka i Djurgården