Urho Vaakanainen fick lämna nattens träningsmatch på bår.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Urho Vaakanainen rullades ut på bår efter otäck smäll

ANNONS

Det utspelade sig otäcka scener i nattens träningsmatch mellan Anaheim och San Jose. Den finske Ducks-backen Urho Vaakanainen dundrade in i sargen och tvingades rulla av isen med hjälp av en bår.
“Han är vid fullt medvetande och alert”, skriver Ducks på Twitter.

Det var i samband med att Anaheims 1–0-mål i nattens träningsmatch mellan Ducks och San Jose Sharks som Urho Vaakanainen dundrade in i sargen efter att ha störtat mot Sharks-målet.

Den finske backen blev liggandes på isen och hela Anaheims lag skrinnade över till finländaren för att se hur han mådde. Efter att först ha fått vård på isen rullades sedan Vaakanainen av isen med hjälp av en bår.

Under matchens gång lämnade Anaheim lugnande besked gällande den finske backens mående:

“Han togs till sjukhus för utvärdering efter att ha blivit skadad i kvällens match. Han har full rörelse i armar och ben. Han är vid fullt medvetande och alert”, skrev klubben på Twitter i natt.

Vaakanainen kom till Anaheim Ducks vid trade deadline i våras och skrev i somras på ett tvåårsontrakt värt totalt 1,7 miljoner dollar. Han draftades som 18:e spelare totalt i 2017 års NHL-draft av Boston Bruins och har totalt spelat 45 matcher i NHL med Ducks och Bruins.

Axel Andersson och Jakob Silfverberg stod för en assist vardera i matchen som Anaheim vann med 4–1.


TV: Här ledsnar Mattias Ekholm på Corey Perry

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL