Linus Andersson förlängde sin poängsvit.
Europa

Linus Anderssons succé fortsätter – förlängde poängsviten

Linus Andersson har fått en kalasstart på sin sejour i finska KooKoo. I går kväll noterades svensken för sitt fjärde mål och nionde poäng totalt – och förlängde sin poängsvit till sex raka matcher.

Arvidsjaursonen Linus Andersson vet fortfarande inte hur det känns att lämna en Liiga-match utan att skriva in sig i poängprotokollet.

När hans KooKoo i går gästade regerande mästaren Tappara i Tammerfors så förlängde den 23-årige svensken sin poängsvit till sex raka matcher då han med endast tolv sekunder kvar att spela av den tredje perioden kvitterade matchen till 4–4.

Tvåa i poängligan

Totalt har den tidigare SHL-forwarden nu producerat nio poäng (4+5) på sina sex inledande matcher i Liiga och ligger med den noteringen på en delad andraplats i poängligan, en poäng bakom Tapparas veteran Jori Lehterä.

Även Stefan Warg blev målskytt i matchen för KooKoo, samtidigt som Emil Molin stod för två passningspoäng för bortalaget. Axel Ottosson har inte kommit till spel för KooKoo sedan premiärmatchen på grund av en skada.

Tappara vann till slut matchen med 5–4 efter övertidsspel. Svenske backen Maksim Matushkin noterades för två assist i matchen.

Se matchens höjdpunkter här.

***

Max Görtz blev tvåmålsskytt för sitt KalPa i 7–4-segern över Ilves under gårdagskvällen. I den andra perioden utökade svensken hemmalagets ledning till 3–1 , innan han stod för 6–2-målet tidigt i den tredje perioden i spel i numerärt överläge.

Målen var Görtz första i KalPa-tröjan.

***

Henrik Eriksson stod för ett av Vasa Sports mål i övertidsförlusten (3–4) mot HIFK under onsdagskvällen. Målet kom tidigt i den andra perioden och innebar en 1–2-reducering för bortalaget.

Ilari Melart blev stor matchvinnare för Helsingforslaget, då han sköt två mål i matchen, varav det matchavgörande 4–3-målet i förlängningen, samt stod för en assist i matchen.

Sebastian Dyk noterades för en assist i matchen för HIFK.

TV: Felix Sandström kämpar om en plats i NHL