Niklas Olausson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Intervju

Från trotjänare till limbo – Niklas Olaussons ovissa framtid

Från trotjänare till klubblös. Efter en säsong i Schweiz befinner sig den 36-årige Luleåprofilen Niklas Olausson i ett typ av limbo där han fortfarande väntar på en ny utmaning. 
– Jag skulle ljuga om jag sa att det var nära eller långt i från för jag vet liksom inte, säger Olausson till Hockeysverige.se.

Under större delen av Niklas Olaussons karriär har Luleå varit hans hem och klubbadress. Det blev totalt nio säsonger i klubben och han växte fram till en klubbprofil och en ledare i laget. 

Men även de bästa kapitel har ett slut. 

Med vemod var det en 35-årig trotjänare som lämnade Norrbotten inför förra säsongen. Den nya klubben blev då EHC Visp i den Schweiziska andraligan. Olausson blev en av lagets bästa spelare när man efter en tung start tog sig till kvartsfinal, men efter säsongen stod han ändå utan en förlängning. 

– Alla trodde väl att vi skulle vara bättre som lag, sen kan man alltid ifrågasätta om det var en rimlig målsättning. På slutet tycker jag att vi gör det relativt bra, men vi var inte tillräckligt bra, det är faktan. Jag trivdes i staden och i klubben kanon, jag har inget ont att säga om dem överhuvudtaget. Sen blir det lite speciellt, skillnaden från högstaligan är att du bara får ha två importer. Det klubbarna kan ändra på är egentligen importerna och tränarna. Det finns ju inte överdrivet många schweiziska spelare på den nivån, så de sitter relativt säkra, säger Olausson när hockeysverige.se når honom. 

Det har nu gått över sex månader sedan säsongen tog slut och 36-årige Olausson befinner sig i en märklig situation. Trots samtal med en hel del klubbar har inget materialiserats. 

Hemma i Sverige har den rutinerade centern vid tillfällen följt sitt Luleå från läktaren, samtidigt som rykten börjat florera om en eventuell flytt tillbaka till moderklubben Tingsryd.

– Det är alltid kul att se Luleå. De och Tingsryd är någonstans mina lag. Jag har spenderat hela ungdomsåren i Tingsryd och sen blir det Luleå eftersom jag varit där så mycket och bor här, säger Olausson. 

Hur långt har du kommit i diskussionerna med Tingsryd?
– Det är som jag har sagt. Jag har pratat med Fredrik Glader många gånger under sommaren, men jag har ju familjen här uppe i Luleå, barnen går i skola och så vidare, så just nu är det inte aktuellt tyvärr. Däremot tar inte det bort någonting av det jag känner, tycker och tänker om Tingsryd. Det är min moderklubb, jag skulle på ett sätt älska att spela där, men sen är det livet som kommer emellan. 

Har du varit i tankarna tidigare att det är där du vill avsluta karriären?
– Ja, så har det absolut varit, framförallt när jag var yngre. Sen är det ändå 17 år sedan jag spelade där och vi är ändå rotade i Luleå. Det är inte en och en halv timme i bil mellan heller. Hade jag haft basen i Linköping eller Jönköping eller vad som, då hade det varit ett betydligt enklare beslut att ta. Jag vet ju också att ska jag spela bra så ska jag vara nära min familj. 

Tingsryds tränare Fredrik Glader. Foto: Bildbyrån. 

Mycket utanför hockeyn som påverkar

Olausson är däremot inte ensam i sin situation. Tillsammans med sin tidigare lagkamrat från Luleå, Johan Harju, har Olausson hållit formen medan förhandlingarna med klubbarn ständigt pågår.  

– Vi tränar på för fullt jag och Johan Harju. Det är ju tråkigt för honom också att vara i den situationen, men det är väl bra att vi har varandra på något sätt. Vi driver på varandra och kör på bra. 

Även om Olausson börjar bli otålig i jakten på en ny klubbadress, vill han inte att det ska bli vilken klubb som helst, utan en ordentlig utmaning som känns rätt. 

– Det ska vara rätt. De förfrågningar jag fick under sommaren var inte riktigt det jag ville och då blir det att man inte går vidare med dem. Nu sitter man här istället. Vi tränar på sex dagar i veckan för att vara redo när det väl kommer något, men det ska också vara rätt. Det ska kännas att ”det här kan jag göra bra” eller att det är en kul utmaning. Det behöver inte vara att man ska vinna ett SM-guld, det kan vara att man ska gå upp med ett lag, eller att hänga kvar med något lag som har det tufft. Det är mer utmaningen i sig som är intressant för mig. 

Samtidigt påverkar världssituationen även valalternativen. Med en spelarflykt från KHL efter Rysslands invasion av Ukraina har spelare som Olausson och Harju hamnat i ett typ av limbo. 

– Det känns som ett konstigt år med allt som händer i Ukraina. Det är många som spelade i KHL som behöver andra jobb. Då blir det så att klubbar som jag kanske kan se mig själv i, fortfarande sitter och väntar för att se vad som händer. Det är ju NHL-camper nu och sen är det mycket som spelar in. Jag vet inte hur mycket en sådan här energikris påverkar. Men det är mycket sånt som spelar in nu.  

Med läget i KHL, hur har du upplevt marknaden?
– Ryska klubbar har jag inte pratat med. Jag kan inte siffror på det, men hur många KHL-importer var det förra året jämfört med i år? De spelarna ska ju någonstans. Allting skjuts ner. Om vi säger att de flesta gått till SHL eller Schweiz, då är det nästa skikt av spelare som sitter och hoppas och säger, ”jag kanske kan få något i Linköping eller i Frölunda, för de letar forwards, men får jag inte det är jag intresserad av att komma till er klubb”. Då tror jag att klubbarna sitter och väntar tills den spelaren har sajnat. 
– Men det kommer också till en viss punkt där beslut måste tas och då får vi se vad de gör och så får man utgå ifrån det. Jag vet ju inte hur klubbarna tänker. Jag vet bara vad de har sagt till mig, sen vet jag inte om de talar sanning. Vi får väl se helt enkelt vad som händer. 

"Mer sugen på att spela nu än vad jag varit på många år"

Hur många år känner du att du har kvar i dig?
– Känslan är att förra året, på det sättet, var ett bra år. Ligan var absolut inte dålig, men jag kände mig inte lika sliten i kroppen. Det är en annan typ av hockey helt enkelt. Även om man spelade många minuter så slet det inte lika mycket på kroppen. Sen när har jag tränat på nu efter säsongen i fyra, fem månader har jag inte känt någonting. Det är mer bara att jag är så sjukt sugen på att dra igång. 

Johan Harju, Karl Fabricius och Niklas Olausson på läktaren under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och HV71, Foto: Bildbyrån. 

Det har gått 19 säsonger sedan Olausson slog igenom i Tingsryd i division ett. Sedan dess har han hunnit med över 100 matcher i Hockeyallsvenskan, över 450 grundseriematcher i SHL och runt 100 matcher i Schweiz. Har har två SM-silvermedaljer och har spelat i några av de största matcherna, men 36 år gammal har han fortfarande ett driv och framförallt en tro på att han fortfarande kan leverera på den högsta nivån. 

– Jag har ju ingen anledning att åka någonstans bara för att, utan det är för att jag tycker att jag fortfarande kan prestera en väldigt bra hockey. Annars hade jag skitit i det. Det finns ingen uppsida alls i att åka någonstans och vara dålig och skämma ut sig, då kan jag lika gärna skita i det. Jag känner och tycker att det fortfarande är sjukt kul och jag har inga problem när jag tränar. Jag tror att jag kan hjälpa många klubbar på olika nivåer och göra det bra, det är någonstans det jag brinner för. Man kan ju aldrig komma tillbaka till det här, så någonstans är jag mer sugen på att spela nu än vad jag varit på många år. Har man lagt ner de här sex passen i veckan i fyra, fem månader då vill man ju spela också. 

Olausson menar att det för honom inte spelar lika stor roll vilken nivå han spelar på eller vilken roll han får. Han vill vara med och bidra när ett lag ska ta sig an en utmaning. Om det blir som en av de viktigare pjäserna i ett lag i en andradivision eller i en tredjekedja i ett topplag spelar inte särskilt stor roll. 

– Jag känner mig inte sämre nu än när jag lämnade SHL och då gjorde jag ändå strax under 30 poäng. Jag skulle kunna ta olika roller i ett SHL-lag till exempel. Eller om det är i tyska ligan. Jag har inget specifikt krav på en roll eller att jag ska spela si eller så. Det är klart att ju längre ner i hierarkin du går, desto större roll de erbjuder i de klubbarna. Det är så det funkar. Jag känner väl att jag skulle klara av båda rollerna.

En flytt utomlands är prio ett

Oavsett vilken roll eller nivå det blir för Olausson, talar det mesta för att det är en flytt utomlands som ligger närmast. Huruvida det blir av inom kort eller längre fram, är ännu oklart, men fram till dess sitter Olausson relativt lugn i båten. 

– Jag har pratat med en hel del klubbar, sen har det inte kommit till skott än. Men det är också så att det finns platser lediga, säsongerna är igång, det kommer komma skador, det kommer vara lag som inte går så bra, det kommer vara spelare de inte är nöjda med. Så egentligen, på det sättet, så är det ingen panik just nu. 
– Det är klart att jag hoppas att det löser sig i morgon, men om bara någon månads tid är det många som kommer sajnas. Det kommer skador, klubbar som trodde någon var bra, var inte det och så vidare. Det är väl både en för och nackdel att jag varit med så länge att det vet nästan exakt vad de får. Du kan ju värva någon och verkligen hitta en jackpott, men det kan också gå åt andra hållet. Däremot om det är något lag som går tyngre, då kanske man värdesätter att jag vet exakt vad som krävs. Vi får väl se helt enkelt. Det är bara spekulationer just nu, men utomlands är ju prio ett. 

Är det någon klubb du kommit längre i förhandlingarna med?
– Det är klart jag har haft mycket förhandlingar med olika utländska klubbar. Det har ju känts jättenära, så är det, men jag vet inte hur nära det är. Det är vad det är. Vissa har sajnat andra spelare och vissa har inte det, så då antar jag att jag fortfarande är med på någon typ av lista, annars finns det ingen anledning att de ringer. Det är bara spekulationer. Jag skulle ljuga om jag sa att det var nära eller långt i från för jag vet liksom inte. Det är klart att många klubbar har ett intresse för att jag ska spela för dem, så lite attraktiv är man fortfarande.  

Niklas Olausson, Luleå, poserar för ett porträtt under SHL:s upptaktsträff den 5 september 2017. Foto: Bildbyrån.

"Satte nio av tio straffar på 'Lassi'"

Medan Olausson väntar på rätt utmaning, fortsätter han förbereda sig hemma i Luleå. Tillsammans med Harju harvar han på i den kalla C-hallen. En återkomst i klubben är som han tidigare har nämt något som inte är aktuellt, det är som han beskriver det “ett avslutat kapitel”, men det stoppar honom inte från att kliva fram och visa de andra exakt hur man får hål på Joel Lassinantti

– De har ju ligans bästa keeper och jag är en av få som aldrig missar på honom. Jag satte nio av tio straffar på "Lassi" sist jag var med på en liten tävling. "Lassi" sa att jag inte skulle göra något, så jag hängde nio av tio rakt i krysset bara, avslutar Olausson med ett skratt.


TV: De är SHL:s bästa värvningar

Matchrapporter: Tingsryd vann borta mot Almtuna Växjö utklassade Luleå på hemmaplan David Blomgren och Mika Ounasvuori matchvinnare när Djurgården besegrade Tingsryd Nionde raka för Skellefteå efter seger mot Luleå Formstarka Modo Hockey tog ännu en seger

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 december
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten