NHL:S FÖRSÄSONG
Calle Själin.
Foto: Ronnie Rönnkvist
NHL

Poäng av Calle Själin i Florida-debuten

ANNONS

Calle Själin slåss om en plats på Florida Panthers blålinje. I natt debuterade han för NHL-klubben – och slog till med en assist i övertidssegern mot Nashville Predators.

Efter en succéartad säsong med Leksand, där Calle Själins fina spel tog honom hela vägen till en plats i Tre Kronor, skrev den 23-årige backen på ett tvåårigt NHL-kontrakt med Florida Panthers i somras.

Just nu befinner sig Själin i Florida för att delta på NHL-klubbens träningsläger och slåss om en plats på stjärnlagets blålinje. Under natten till tisdag, svensk tid, debuterade Själin i Panthers-tröjan då han fanns med i laguppställningen till nattens bortamatch mot Nashville Predators.

Den svenske backen noterades för en assist i sin debutmatch för Panthers, då han tidigt i den tredje perioden fanns med i förarbetet till Ryan Lombergs 3–2-mål. Själin noterades vidare för två skott på mål och hade drygt 16 minuters istid i matchen som Panthers vann med 4–3 efter förlängning, vilket var minst istid av backarna i Panthers.

SHL-bekantingen Roland McKeown (Skellefteå) sköt ett av målen i matchen för Nashville.


TV: Wallstedt jämförs med stjärnmålvakten

Den här artikeln handlar om: