Robert Leino matchhjälte – efter oväntad dubbel

Örebro fortsätter att vara starka på hemmaplan. Under lördagen besegrade man IK Oskarshamn med 4-1, efter två mål av Robert Leino.
– Jag tycker att vi är väl värda den här matchen, säger Emil Larsson i C Mores sändning.

Robert Leino var huvudpersonen i Örebros seger mot Oskarshamn.

Finländaren stod för två mål och var en av planens bästa spelare. Efter att Oskarshamn tog en tidig ledning svarade han med först en snabb kvittering, och sedan ett lägligt ledningsmål. Ett ledningsmål som också blev matchavgörande.

För efter en mållös andra period som präglades av utvisningar satte Emil Larsson, som uppmärksammades innan matchen, 3-1 i början av den tredje perioden. Uppförsbacken blev för lång för Oskarshamn som inte lyckades ta sig tillbaka i matchen.

Istället kunde Örebros Christopher Mastomäki göra 4-1 i tom målbur och stänga tillställningen.

– En tajt förstaperiod med mycket kamp och känslor. Vi svarar upp bra och visar att vi är det bästa laget över 60 minuter, säger Emil Larsson i C Mores sändning.

"Lite mycket average"

Örebro var det spelförande laget under matchen, mycket tack vare Oskarshamns sex utvisningar, och fick iväg närmare 50 skott mot Tim Juel.

– Jag tycker det är lite mycket average. Örebro är starkare i avgörande moment runt målet. Vi blir lite på utsidan och får inte in puckarna som vi vill och då blir det svårare att skapa, säger Oskarshans huvudtränare Martin Filander.

För Robert Leino innebär de dubbla målen att han nu står på tre mål efter tre omgångar. Förra säsongen blev det tre mål på 50 omgångar.

Matchfakta

Örebro – Oskarshamn 4-1

Målskyttar: 1-0 Patrik Karlkvist (Juuso Riikola, Ahti Oksanen), 1-1 Robert Leino (Filip Berglund, Linus Öberg), 2-1 Robert Leino (Petrus Palmu, Kristian Näkyvä), 3-1 Emil Larsson (Jani Lajunen), 4-1 Christopher Mastomäki (Oliver Eklind, Kristian Näkyvä).

TV: Bromé: "Lägger inte lika stor vikt vid att snacka med motståndarna"