Foto: Bildbyrån
Intervju

Elva år efter flygolyckan – så minns vännerna Stefan Liv

I dag är det elva år sedan den tragiska flygolyckan som tog Stefan Liv och lagkamraterna i Lokomotiv Jaroslavs liv. För hockeysverige.se minns några av Stefans hockeyvänner tillbaka på den varma och roliga målvakten.
– Jag kommer så väl ihåg känslan jag hade när jag var runtomkring honom, säger Henrik Lundqvist.

I dag är det elva år sedan den tragiska olyckan som tog Stefan Liv och dom flesta av hans lagkamrater i Lokomotivs liv. Att den Dalen-fostrade målvakten var populär råder det inga som helst tvivel om. När vi pratat med folk om Stefan Liv är det enbart värmande ord vi fått höra.

Hockeysverige.se har låtit några av våra största hockeyspelare genom alla tider fått ge sin bild av vännen och hockeyspelaren Stefan Liv. Beskrivningar med kärlek, skratt, saknad och sorg.

Henrik Lundqvist, målvaktskollega i Tre Kronor:

– För mig är det inte något speciellt minne som ploppar upp. Det är mer hur Stefan var som person. Väldigt varm och rolig. Vi umgicks mycket på alla landslagsläger och jag kommer så väl ihåg känslan jag hade när jag var runtomkring honom. Han var en rolig figur liksom och väldigt speciell, men framför allt, som jag sa, väldigt varm. Man skrattade mycket då man var runt om honom. 
– Han glömde många saker och var lite vimsig på ett roligt sätt. Saker som sas. Det var roligt att se kontrasterna för då han var på is var han väldigt fokuserad och tränade hårt. 
– Klart att det underlättade ha med sig en person som lättar upp och alltid är väldigt supportande. Samtidigt tänkte jag inte så mycket på våra roller. Vi sågs och hade väldigt kul inför och under träningar och matcher. Jag kommer ihåg det som en väldigt rolig tid.

Henrik Lundqvist.
Foto: Ronnie Rönnkvist. Henrik Lundqvist. 

Mats Sundin, lagkamrat i Tre Kronor:

– Jag kände inte Stefan mer än att vi var tillsammans i landslaget vid några tillfällen. Självklart var han en superprofessionell kille. När jag tänker på honom som person så var han en lugn och trygg individ som vara nära sin familj och en bra kamrat. 
– Även om han inte hade en startande roll då vi var tillsammans i Tre Kronor, det är viktigt att man i den rollen är med och bidrar, vilket han gjorde på alla sätt. En otroligt bra människa. 
– Som målvakt var han komplett på yttersta nivå. Även internationellt. Han spelade utomlands och var en av dom bästa även under åren han spelade i Sverige. En fantastisk karriär och jag tyckte inte att han hade några svagheter. 
– Dessutom var Stefan en otrolig tävlingsmänniska på isen, men superlugn och bra lagkamrat med glimten i ögat vid sidan av. Han var verkligen en man ville ha med i laget.

Mats Sundin.
Foto: Ronnie Rönnkvist. Mats Sundin.

Johan Davidsson, lagkamrat i HV71 och Tre Kronor:

– Vi var i Spanien i mitten på maj. Sommarn har inte tagit fart än. Blåsigt och lite kallt smyger vi ändå ner till stranden och lägger oss på solstolarna. Stefan går ner för att känna på vattnet när en vind blåser ut massa eurosedlar i vattnet från Stefans ficka. I väntan på att vågorna skulle ta med sig sedlarna in igen kom en spansk kille med Down syndrom springandes ut i vattnet. 
– Han tog alla sedlar och kunde inte fatta vilken tur han hade, armarna i luften och snabb spanska som ingen av oss förstod. Vi skrattade gott. När vi var på väg för att hjälpa Stefan att få tillbaka sina pengar vände sig Stefan om och sa lugnt. ”Det var det värt”. Det var Stefan. 100 procent hjärta.

Johan Davidsson.
Foto: Ronnie Rönnkvist. Johan Davidsson.

David Petrasek, lagkamrat i HV71 och Tre Kronor:

– Jag har aldrig träffat någon som haft en liknade vinnarskalle som Stefan hade. Han ville tävla i allt. När han var ung och kom upp i A-laget spelade vi en hel del på det. Det kunde handla om att på lunchen säga till honom: ”Du klarar aldrig äta 25 pannkakor” Jorå, visst gjorde han det. På eftermiddagsträningen kunde han knappt vara med för han hade sådant magknip. Skulle en kebab ätas på någon förfest gick han alltid för sitt rekord på två minuter. Han fick aldrig njuta av någon mat, skrattar David Petrasek och fortsätter:
– Det var alltid någon som utmanade honom. Att spela innebandy eller fotboll på försäsongen var omöjligt. Han fick helt enkelt inte vara med för Pär Mårts eftersom han var för farlig (skratt). Han kunde göra vad som helst för att vinna. 
– Att jubla efter man gjort mål på honom under träning innebar alltid att man fick honom jagandes efter. Jag kommer ihåg en incident från en värmning på förmiddagen. Vi ledde serien och skulle möta Leksand på kvällen. De hade kommit tidigt och satt och kikade på vår träning. Jag råkar jubla när jag gjorde det avgörande målet. Konsekvensen av det var fullt slagsmål på isen. Leksand måste trott att vi var helt galna.

Stefan Liv och David Petrasek.
Foto: Bildbyrån. Stefan Liv och David Petrasek.

Jurij Kljutjnikov, målvaktskollega i Sibir Novosibirsk:

– Stefan var en fantastisk målvakt, men framför allt en fin person och lagkamrat. Det var alltid lätt att kommunicera med honom både på och vid sidan av isen. Jag hjälpte honom vid sidan av isen och han hjälpte mig på isen. 
– Det var en stor ära för mig att få vara med på deras bröllop. När han skulle flytta till Jaroslavl rådfrågade han mig mycket om hur det var där. Han funderade mycket kring det. Han erbjöd mig att vi skulle flytta dit tillsammans. Nu blev det som det blev… ”Steph” var en fantastisk kille, professionell, som alltid kommer finnas i mitt hjärta.

Nicklas Lidström, lagkamrat i Tre Kronor:

– Stefan var alltid väldigt glad, hade lätt för skratt och det var alltid en lättsam stämning att vara runt honom. Mitt starkaste minne ihop med Stefan är egentligen hela OS-turneringen (2006). Framför allt firandet efter finalen. Dels på plats i Italien, dels då vi kom hem till Sverige. 
– Han var tredjemålvakt i den turneringen. Ändå hade han ett glatt humör och skämtade mycket med dom andra spelarna. Just det här lättsamma och den skämtsamma jargongen tänker jag mycket på då jag minns Stefan. 
– I en sådan turnering som OS vill man nog gärna vara med och spela. Han var tredjemålvakt, men var bara glad över att få vara med i turneringen, landslaget och vara runt laget. Den glädje han spred… Attityden han hade var att han jätteglad över att vara där. Han bidrog mycket med sin glädje och lättsamma stämning, vilket gjorde att det blev lättare för oss andra i laget på något sätt. 
– Vi spelade inte tillsammans så mycket, men det jag kommer ihåg från träningar så var Stefan väldigt tävlingsinriktad. Man såg den här viljan han hade att bli bättre hela tiden.

Nicklas Lidström.
Foto: Ronnie Rönnkvist. Nicklas Lidström.

Bengt-Åke Gustafsson, förbundskapten i Tre Kronor:

– Jag tränade Atlant Mytisjtji i KHL då olyckan skedde och det jag minns starkast var att vi fick avbryta vår match då planet kraschat. 
– Stefan var med om att vinna både VM och OS-guldet 2006. Han var en social och trevlig kille som smälte in bra i laget. Han höll en ganska lugn profil. Dessutom var Stefan en bra målvakt och en bra kille att ha i laget. Han ville verkligen hjälpa alla och gav alltid järnet på träningarna.

Bengt-Åke Gustafsson.
Foto: Bildbyrån. Bengt-Åke Gustafsson.

Mikael Tellqvist, lagkamrat i Tre Kronor:

– Vi var sådana vänner som kanske inte alltid hördes, men när vi sågs kände det som att vi setts igår.
– Jag var i Modo då olyckan skedde. Vi hade haft en ganska hård träning. Efter åkte vi hem till Nicklas Danielsson eller Dick Axelsson för att kolla på matchen mellan finallagen från säsongen innan. KHL startar alltid med den matchen. Då kom det upp rullande att ett plan från Jaroslavl kraschat.
– Först tänkte jag ”Shit, där spelar Stefan”. Jag tog upp telefonen och ringde Stefan. Signalerna gick fram, vilket var lite läskigt. Sedan såg vi ordförande komma ut på isen när spelet var i gång. Jag minns att jag tänkte ”Vad är det som händer?”. Han sa i mikrofonen att Lokomotiv Jaroslavls plan hade kraschat och att matchen måste avbrytas.
– Jag ringde min fru Sara för att höra vad hon hade hört. Vi förstod ganska snabbt att det var Stefans plan eftersom det var på väg till Minsk.
– Året innan hade jag varit på den där flygplatsen och sett alla lösa hundar som sprang omkring där. Allt var hemskt, men hemskast var det ändå för Anna och barnen.

Har du kontakt med dom?
– Vi har träffat dom flera gånger efteråt och även haft kontakt med hennes nya man. Jag håller lite koll på Herman som dessutom står i mål. Han är extremt lik Stefan. Det är en kopia. Herman har lidit mer av att förlora sin pappa än vad Harry har gjort. Det var tragiskt för deras familj, hockey-Sverige och hela Jönköping. 

Mikael Tellqvist.
Foto: Ronnie Rönnkvist. Mikael Tellqvist.

Gabriel Karlsson, lagkamrat i HV71:s juniorlag och a-lag:

– Han var en i det gänget som umgicks. Vi blev inkilade i A-laget samtidigt. Taxiresan efter, dom hade klippt håret på oss och satt på oss några konstiga kläder. Det slutade med att taxichauffören slängde ut oss ur taxin. ”Pelle” Gustafsson var med och han sa till chauffören att skulle vi bli utslängda så skulle han inte få betalt. ”UUUTTT”. Vi blev utslängda mitt i stan. För oss var det perfekt annars skulle vi fått betala en sanering av taxin.
– Under åren har vi stött på varandra då vi möts, men vi hade ingen daglig kontakt. Det blir så eftersom man tar lite olika vägar, men det var jäkligt tufft när beskedet kom...

Gabriel Karlsson.
 Foto: Ronnie Rönnkvist. Gabriel Karlsson.

Stefan Ladhe, målvaktstränare i Tre Kronor:

– Jag såg alltid fram emot att träffa Stefan, dels när jag jobbade med honom i HV 71 och senare i Tre Kronor. Det var en enkel, trevlig kille som man hade roligt ihop med. Han brann verkligen för att bli bättre som målvakt och jag minns första gångerna vi filmade honom från isen och han var så fascinerad över att han kunde täcka hela målet i vissa vinklar. 
– Han var vår förstemålvakt i Tre Kronor under hans sista säsong. När det började dra ihop sig för VM förberedande landskamper efter säsongen i Sibir Novosibirsk tackade han nej till fortsatt spel den säsongen och VM, han ville hinna umgås med sina grabbar och familj innan nästa äventyr i Ryssland, Jaroslavl skulle börja. Jag minns och tänker på Stefan med glädje.

Stefan Ladhe.
Foto: Ronnie Rönnkvist. Stefan Ladhe. 


TV: Markström hyllar svenske lagkompisen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 25 januari
19:00 Brynäs - Modo SDHL
19:00 Kristianstad - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 SDE - HV 71 SDHL
torsdag 26 januari
01:00 Toronto Maple Leafs - New York Rangers NHL
01:00 Ottawa Senators - New York Islanders NHL
02:30 Dallas Stars - Carolina Hurricanes NHL
03:30 Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets NHL
04:00 Seattle Kraken - Vancouver Canucks NHL
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten