Andy Miele sänkt Örebro.

Andy Miele tvåmålsskytt för HV71 – vände 0-3 till 4-3 mot Örebro

Örebro ledde med 3-0 mot HV71 i Kumla – men sedan vände HV och vann med 4-3 efter förlängning då stjärnvärvningen Andy Miele sköt två av målen.
Samtidigt vann Malmö över Oskarshamn med 7-4 i en målrik match.

I Kumla möttes Örebro och HV71 för en träningsmatch inför den kommande SHL-säsongen.

Då blev det seger för HV71 med 4-3 efter förlängning.

Det såg inledningsvis ut att bli en komfortabel seger för Örebro då de gick upp i en 3-0-ledning efter att nyförvärvet Petrus Palmu blivit tvåmålsskytt och stortalangen Leo Carlsson gjort ett mål.

Stjärnvärvningen tvåmålsskytt

Men i den tredje perioden så vaknade HV71 till liv på allvar och reducerade två gånger om genom Jonathan Davidsson och Måns Lindbäck innan stjärnvärvningen Andy Miele satte kvitteringen med tre och en halv minut kvar att spela för att ordna en förlängning.

Där var det återigen Andy Miele som klev fram för SHL-nykomlingen och satte det matchavgörande målet för att se till att HV71 vann med 4-3 efter att ha legat under med 0-3.

HV71 har därmed vunnit fyra av sina fem träningsmatcher medan Örebro har fyra förluster på sju matcher under försäsongen.

Örebro – HV71 3–4 OT (1-0,2-0,0-3,0-1)

Örebro: Petrus Palmu 2, Leo Carlsson.
HV71: Andy Miele 2, Jonathan Davidsson, Måns Lindbäck.

*****

I den andra träningsmatchen under kvällen som började vid 18:00 såg det ut att gå Oskarshamns väg. De tog ledningen med 1-0 redan efter 53 sekunder och ledde med 2-1 efter 20 spelade minuter innan nyförvärvet Antti Suomela satte 3-1 bara 29 sekunder in i den andra perioden.

Men sedan vände Malmö på tillställningen.

Skåningarna sköt nämligen fyra raka mål i den andra och tredje perioden. Oskarshamns 3-1-ledning förvandlades därmed till 3-5 för Malmö innan Robin Norell reducerade till 4-5. Malmö säkrade sedan segern då nye backen Thomas Schemitsch gjorde mål i tom kasse. Ett sent mål av bortalaget gjorde att segersiffrorna skrev till 4-7 efter 60 spelade minuter,

Carl Persson och Pathrik Westerholm var båda framträdande för Malmö Redhawks i segern då de sköt två mål vardera i segern.

Oskarshamn – Malmö 4–7 (2-1,1-2,1-4)

Oskarshamn: Hynek Zohorna, Anthon Eriksson, Antti Suomela, Robin Norell.
Malmö: Carl Persson 2, Pathrik Westerholm 2, Marcus Sylvegård, Oliver Lauridsen, Thomas Schemitsch.

TV: Anton Bengtsson om att nobba NHL och stanna i Rögle