Johan Sundström och Roger Rönnberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

Johan Sundström fast i frysboxen: "Ett stort misslyckande"

ANNONS

Frölunda har inlett säsongen med två segrar i CHL. Johan Sundström har inte funnits med i göteborgarnas trupp och finns inte heller med på lagets träningar trots gällande kontrakt med klubben.
– Det är ett stort misslyckande att Johan inte är kvar hos oss, säger Roger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

Trots gällande kontrakt så varken tränar eller spelar Johan Sundström med Frölunda för tillfället. Inför den här säsongen fick forwarden, som enligt Göteborgs-Posten har en månadslön på 300 000 kronor, beskedet från Frölunda att han inte skulle ingå i årets lag.

Än så länge har parterna inte kommit överens kring ett utköp av kontraktet.

– Vi kommer inte gå in på allt i detalj om vad vi pratar om – men basgrejen är att vi har meddelat honom att han inte är en del av årets lag. Sedan har han ett giltigt kontrakt. Det får vi stå för. Det är det som gäller. Vill han spela någon annanstans så måste de prata med oss om det. Det är egentligen inte så svårt, men vi är fortfarande på samma status, säger sportchefen Fredrik Sjöström till Göteborgs-Posten.

“Ett stort misslyckande”

Sundström har under sommaren och den tidiga hösten tränat med NHL-spelare i Frölundaborg.

– Det är ett stort misslyckande att Johan inte är kvar hos oss, säger tränaren Roger Rönnberg.
– Det är konstigt. Det är det. Jag tycker om Johan och jag hoppas verkligen att han komma vidare i sin hockeykarriär och få en roll där han kan växa.

Den 29-årige forwarden, som spelade VM med Tre Kronor 2016, noterades den gångna säsongen för 15 poäng (6+9) på 49 matcher i SHL.


TV: Anton Bengtsson om att nobba NHL och stanna i Rögle

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL