Bildbyrån
Nyhet

Teemu Selännes ilska: "Total katastrof"

ANNONS

Jokerit har lämnat KHL och önskat att få träda in i det finska ligasystemet igen, till säsongen 23/24. Igår meddelades det dock att så inte blir fallet - och det får legendaren Teemu Selänne att rasa.
– Det är en total katastrof, säger han till Ilta Sanomat.

Finska Liiga har nu beslutat att inte tillåta några nya klubbar att ansluta sig inför säsongen 2023/24.
– Det är dags att lugna ned läget. Aktieägarna upplever att det under rådande omständigheter finns ett behov och en skyldighet att ta hand om ligans och finsk toppishockeys intressen, sade styrelseordföranden Heikki Hiltunen i ett pressmeddelande enligt MTV Uutiset.

Jokerits förväntade återkomst till Liiga, efter utträdet ur KHL, blir därmed uppskjuten minst ett år. Den finske hockeylegendaren Teemu Selänne är öppen med sin frustration över situationen.

– Återkomsten är nu uppskjuten med minst ett år, och det är en total katastrof. Det har var det värsta scenariot vi fruktade skulle inträffa, när det här började bli smutsigt bakom kulisserna, uttrycker sig Selänne i en artikel från Ilta Sanomat. 

Uppgifter från den finska hemsidan säger att Jokerits ansökan om licensen kunde kommit att godkännas till hösten, men att “spelet bakom kulisserna var så lömskt att ligan stängde sina dörrar” Ett ytterligare hinder i processen är att ligan kräver att nya klubbar går genom den näst högsta serien i Finland, Mestis, innan de kan bli del av Liiga. 

“Erkänn ert misstag och avgå!”

Vidare säger artikeln att Jokerit Ry har godkänt ett kontraktsförslag kring ägandet av klubben från en aktör som förblir anonym, där en av anledningarna bakom beslutet är att huvudfinansiären skulle bli ägaren av arenan som tidigare hette Hartwall Arena. En arena som delvis är ryskägd.

Selännes eget bolag, Naurava Narri Oy, visade tidigare intresse av att köpa Helsingforsklubben, men affären gick aldrig igenom. 

Beslutet var inte uppskattat av den 52-årige Selänne, som säger: 
– Det är fullständigt skitsnack. Att föra in arenan i detta sammanhang bara är önsketänkande, eftersom ingen vet hur och när arenan ens kan köpas inom ramen för sanktionsreglerna. Det förstår alla!

Även på Twitter har Selänne uttryckt sitt missnöje. Han gör det tydligt vad hans åsikt kring hur Jokerits styrelse har hanterat det hela då han avslutar sitt tweet med orden:

– Erkänn ert misstag och avgå!


 


TV: Räddningen på mållinjen förbryllar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL