Bildbyrån
NHL

KLART: Här är Jake Oettingers nya kontrakt

ANNONS

Jake Oettinger var en av NHL:s bästa målvakter under slutet av förra säsongen. Nu har genombrottsspelaren skrivit på ett nytt kontrakt med Dallas Stars.

Jake Oettinger var ett av NHL:s stora utropstecken förra säsongen. Han gjorde visserligen 29 matcher i NHL redan för två säsonger sedan, men det var den gångna säsongen det stora genombrottet kom. Efter att ha inlett säsongen i AHL blev han sedermera gjuten förstemålvakt i Dallas. Han gjorde 48 matcher i NHL, vann 30 av dem och hade en räddningsprocent på 91,4. I slutspelet var Oettinger i sitt livs form och hade en räddniningsprocent på 95,4 (!) när Dallas var nära att slå ut storfavoriten Calgary Flames.

Efter säsongen gick succémålvaktens rookiekontrakt ut, och det har vid flera tillfällen sagts vara stiltje i förhandlingarna. Men nu, med en dryg månad tills dess att pucken släpps, är parterna i alla fall överens om ett nytt kontrakt.

Oettinger skrev under torsdagen på ett treårskontrakt med en lönetaksträff på fyra miljoner dollar. Han passerar därmed veteranen Anton Khudobin i lön. Ryssen har en lönetaksträff på 3,33 miljoner dollar kommande säsong.

23-årige Jake Oettinger har spelat såväl VM som JVM för USA. Innan NHL-karriären var han en stor stjärna på collegenivå. Amerikanen valdes i förstarundan, som 26:e spelare och förste målvakt, 2017.


TV: NHL-svenskarna väljer konserterna de vill se

Den här artikeln handlar om: