Per Kenttä bekräftar samtal med Alex D'Orios agent.
Foto: Bildbyrån & Wilkes-Barre/Scranton Penguins
HockeyAllsvenskan

Per Kenttä bekräftar samtal med Alex D'Orios agent

ANNONS

Björklöven är alltjämt på målvaktsjakt inför den kommande säsongen. För Västerbottens-Kuriren bekräftar sportchefen Per Kenttä att han pratat med AHL-målvakten Alex D'Orios agent.

Under gårdagen rapporterade SportExpressen att Björklöven gjort en förfrågan till Alex D'Orios agent gällande målvaktens tillgänglighet inför den kommande säsongen. För Västerbottens-Kuriren bekräftar sportchefen Per Kenttäatt så är fallet.

– Jag har pratat med hans agent, men inte med honom själv, säger Kenttä till tidningen.

Inga direkta samtal har förts med den 23-årige målvakten själv, alltså.

– Det stämmer fortfarande, vi har kollat upp honom sen får vi se. Det är en av målvakterna vi har tittat på, men längre än så har vi inte kommit.

Högerplockade D'Orio delade den gångna säsongen mellan spel i AHL med Wilkes-Barre/Scranton Penguins och i ECHL med Wheeling Nailers. I AHL noterades han för en räddningsprocent på 89,4 procent på 22 matcher, medan han i ECHL räddade 86,5 procent av skotten han ställdes inför.

På meritlistan har D'Ori 34 AHL-matcher och 53 ECHL-matcher. Han fanns även med i laget när Saint John Sea Dogs vann QMJHL-mästerskapet 2017.

Inför den kommande säsongen har Björklöven bara en konktrakterad seniormålvakt i form av Joona Voutilainen. 17-årige Melker Thelin har även han matchats under försäsongen, men han väntas få speltid i Hockeyettan-klubben Teg denna säsong.


TV: Bästa genomskärningarna från säsongen

Den här artikeln handlar om: