Peter Jakobsson oroas inte över LHC:s försäsongsform.
Foto: Bildbyrån
SHL

Peter Jakobsson om Linköpings försäsongsbekymmer: "Inte orolig"

ANNONS

Linköping har förlorat samtliga fyra träningsmatcher inför den stundande SHL-säsongen. Det finns dock ingen anledning till oro, enligt sportchefen Peter Jakobsson. 
– Självklart vill man vinna matcher även nu, men orolig är jag inte, säger han till Corren.

3–6 mot Oskarshamn.
0–3 mot Örebro.
2–5 mot Växjö.
1–5 mot Frölunda.

Resultatraden under försäsongen har inte varit vad Linköping hade hoppats på. Med två träningsmatcher kvar att spela inför den kommande SHL-säsongen väntar LHC alltjämt på försäsongens första seger.

– Självklart vill man vinna matcher även nu, men orolig är jag inte. Det var ett steg tillbaka mot Frölunda, men annars har vi tagit kliv framåt under sommaren. Jag ser fram emot att börja spela om poäng, men det känns också bra att vi har mer tid för att rätta till diverse saker innan dess, säger sportchefen Peter Jakobsson till Corren.

“Så stor skillnad är det inte”

En förklaring som nämnts till de svaga resultaten är Linköpings nya spelsätt, skriver Corren.

– Klas (Östman, tränaren) har sagt det tidigare och för att resultatet ska bli bättre behöver vi göra något annorlunda. Nu har vi uppgraderat laget och vill spela mer med pucken, men jag kan känna att det har fått för stora proportioner. Så stor skillnad är det inte och fortfarande måste vi göra alla andra 3 000 saker som gjorts tidigare på isen.

På onsdag fortsätter Linköpings försäsong med ett möte med Oskarshamn.


TV: Livet som organist i NHL

Den här artikeln handlar om: