Peter Elander.
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
College

Peter Elander blir tränare för Ohio State

ANNONS

Damkronornas förre förbundskapten Peter Elander har gjort klart med ett nytt tränarjobb. Den kommande säsongen står 62-åringen på Ohio State Universitys tränarbänk i den amerikanska collegeligan.

Ohio State University meddelar via sin hemsida att Peter Elander återvänder till universitetets damlag efter att han tidigare lämnat laget 2018. Den svenske 62-åringen kommer att arbeta i en delad tränarroll tillsammans med Nadine Muzerall.

Elander hade samma roll i laget under säsongen 2017/18.

– Vi är glada att välkomna Peter Elander tillbaka till Ohio State. Han tar med sig enorma mängde av hockeykunskap, imponerande europeiska scoutingkontakter och en beprövad förmåga att förbättra talang, säger Nadine Muzerall till Ohio States hemsida.

“Den perfekta tidpunkten”

Den kommande säsongen kommer Elander att coacha Damkronornas forward Sofie Lundin, som lämnade Djurgården för spel vid Ohio State inför den här säsongen.

– Efter 20 år med coachande på den högsta nivån inom damhockeyn så var detta den perfekta tidpunkten för mig att återvända till Columbus för att arbeta på en skola där kraven är höga och bandet mellan spelarna och skolan är starkt, säger Elander.

62-åringen har de senaste tre säsongerna varit förbundskapten för det danska damlandslaget, samtidigt som han jobbat som tränare i division 2-klubben Jonstorps IF. Mellan 2001 och 2010 var Elander förbundskapten för Damkronorna. Under den perioden bärgade han två VM-brons (2005 och 2007) samt ett OS-silver (2006).


TV: Livet som organist i NHL

Den här artikeln handlar om: