Viktor Fasth jublar med Le Mat pokalen 2021 (Vänster).
Foto: Bildbyrån
SHL

Viktor Fasth tillbaka i Växjö – får roll i ledarstaben

ANNONS

Under juni förra året valde Viktor Fasth att avsluta sin spelarkarriär. Nu är den tidigare landslagsmålvakten tillbaka i Växjö för att ta sig an en ny roll. 
– Det känns superkul att vara tillbaka inom hockeyn, det är ju sporten jag älskar och vill vara nära, säger Fasth på klubbens hemsida. 

Det har gått drygt ett år sedan Växjös stjärnmålvakt Viktor Fasth bestämde sig för att avsluta spelarkarriären. Med bland annat 200 SHL-matcher, två SM-guld, ett VM-guld och ett VM-silver får han nu istället en ny roll inom hockeyn. 

Växjö meddelar på sin hemsida att den nu 40-årige Fasth kommer kliva in i klubbens ledarstab. 

- Det gläder oss något oerhört att kunna välkomna Viktor Fasth tillbaka till Växjö Lakers. Viktor kommer finnas med i vår ledarstab och arbeta med spelarna i representationslaget och Hockeygymnasiet på ett individuellt plan. Dessutom kommer han hålla målvaktspass på ungdomssidan. Vår ambition är att skapa ett dagligt mentorskap som kommer vara utvecklande för grabbarna i såväl hockeytekniska detaljer som på det personliga planet, säger Växjös sportchef Henrik Evertssonn på klubbens hemsida.


TV: Kevin Stenlund: "Får bära eller brista"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL