Lucas Sandström i Almtuna.
Foto: Bildbyrån/Tobias Sterner
Övergångar

Lucas Sandström flyttar utomlands igen

ANNONS

Sent under förra säsongen valde rutinerade Lucas Sandström att vända hem till Sverige. Efter endast en match för Västervik återvänder han nu till Storbritannien. 
– Lucas är en erfaren spelare som vet vad som krävs för att vinna i Elitligan på en daglig basis, säger tränaren Todd Dutiaume. 

Lucas Sandström har lång erfarenhet bakom sig i svensk hockey. Forwarden från Fagersta som nu har hunnit bli 32 år har under sin karriär gjort strax under 500 matcher i Hockeyallsvenskan, men sedan han lämnade Almtuna 2019 har inte allt gått som planerat. 

Efter endast 22 matcher under två säsonger fick Sandström göra återkomst i Allsvenskan förra säsongen, den här gången med Västervik. Det blev däremot endast en mach i tröjan efter skadeproblem och nu är det dags för en flytt utomlands igen. 

Den skotska klubben Fife Flyers meddelar att svensken är klar för klubben och därmed även en återkomst i EIHL. 

– Mitt personliga mål är att hjälpa laget i alla zoner. Förhoppningsvis kan jag hålla mig skadefri den här säsongen. Jag hade en bra sommar hemma i Sverige och jag ser fram emot att spela matcher igen och att göra Fife till ett slutspelslag igen, säger Sandström på klubbens sociala medier. 

Får sällskap av två svenskar

I laget finns även Jonas Emmerdahl och Mikael Johansson. Emmerdahl har själv gjort en resa som påminner om Sandströms. Med över 300 mather i Hockeyallsvenskan valde han att skriva på för Fife redan inför förra säsongen.

– Jag ser fram emot att se fansen. Jag har bara hört bra saker om fansen och staden från Jonas Emmerdahl.

Sandström har som sagt själv redan gjort ett år i EIHL och är därmed inte främmande för ligan. Förra sejouren var i Sheffield Steelers 2019/20 och då stod han för 31 poäng på 44 matcher.


TV: Växjös backtalang om framtidsutsikterna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL