JUNIORKRONORNA - FINLAND
Emil Andrae.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
JVM 2022

Emil Andrae sågar sin insats i semifinalen: "Min sämsta match"

ANNONS

Uttåg i semifinalen mot Finland.
Då sågar lagkaptenen Emil Andrae sin egen insats i 01-förlusten.
– Det här var min sämsta match och den kommer vid sämsta tänkbara tillfälle, säger Andrae till hockeysverige.se.

EDMONTON (HOCKEYSVERIGE.SE)

De offensiva problemen har varit ett genomgående tema för Juniorkronorna i sommarens turnering i Edmonton. I semifinalmötet mot Finland så blev avsaknaden av offensiv spets till slut lagets fall, då laget inte lyckades skapa några större målchanser under 60 minuter i 0–1-förlusten.

– Vi saknar offensiven och skapar inte chanserna som gör att vi kan göra mål. Sedan har vi inte studsarna med oss och vi får inte så mycket annat med oss heller, säger en besviken Emil Andrae till hockeysverige.se.
– Det är tungt och jag är verkligen besviken. Man vill allt annat än förlora en sådan här match, så just nu suger det.

“Min sämsta match”

Andrae är Juniorkronornas poängbästa spelare i turneringen med sina åtta poäng (4+4) på sex matcher, men lyckades inte bryta igenom det finska försvaret i semifinalen. Lagkaptenen håller inte igen i kritiken när han ger sin syn på sin egen insats i förlusten.

– Det här var min sämsta match och den kommer vid sämsta tänkbara tillfälle. Viljan finns där, men ibland går det helt enkelt inte vägen. Återigen, det suger.

Du är ganska hård mot dig själv?
– Ja, men vad fan… Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är inte alls nöjd. 

För Juniorkronorna gäller det nu att ladda om snabbt, då en bronsmatch mot Tjeckien väntar under lördagskvällen, svensk tid. 

– Coacherna har försökt peta i oss lite mod, men nu försöker jag bara smälta att vi torskat den här matchen. Jag lovar dock att vi kommer att komma väl förberedda inför matchen i morgon.


TV: Håkan Södergren möter JVM-stjärnan

Den här artikeln handlar om: