Kanada hade lekstuga – avlossade 57 (!) skott på mål.
Viaplay
JVM 2022

Kanada krossade Tjeckien – bjöd på konstmål

Kanada fortsätter att visa att de är ett av JVM:s farligaste lag. I nattens möte mot Tjeckien tog de tredje raka vinsten och stortalangen gjorde ytterligare två mål.
– Jag sa till honom första dagen här, “John, jag vill se dig göra det där den här turneringen", säger Johnson till iihf.com.

Slovakien och Lettland hade enkelt svepts åt sidan i de två första JVM-matcherna för Kanada. I natt ställdes guldfavoriterna mot Tjeckien, en någorlunda svårare utmaning. Men Mason McTavish storform höll i sig och Kanada krossade tjeckerna med 5-1.

Jaroslav Chmelar fick redan efter knappt fem minuter fem minuters utvisning och matchstraff, men istället för ett kanadensiskt mål inleddes målskyttet av Martin Rysavy i numerärt underläge.

Det blev Tjeckiens enda mål i matchen. Efter det rullade ångmaskinen Kanada igång och gick inte at stoppa. Tomas Suchanek fick en storm av skott mot sig. Han stod emot 52 av 57 skott och slutat därmed matchen med en respektabel räddningsprocent, men Kanadensarna gick från matchen nöjdast.

Konstnummer av Johnson

Mason McTavish fortsatte sin lekstuga under turneringen. Två mål av stortalangen gör att han nu är uppe på tio poäng (6+4) på de tre inledande matcherna i turneringen.

Matchens mest imponerande prestation stod däremot Kent Johnson för när han gav Kanada en 2-1 ledning. Johnsson gjorde en så kallad “Michigan”. Pucken lyftes upp på bladet bakom målet innan han skar in framför mål och placerade pucken över Tjeckiska målvaktens axel.

– Jag sa till honom första dagen här. “John, jag vill se dig göra det där den här turneringen". Han kollade på mig och sa, “Ja, det är målet”. Så när han hade pucken bakom mål kollade jag dit och sa, “OK, nu händer det. Och så gjorde han det. Han är otäck”, säger Brennan Othmann till iihf.com.

TV: Håkan Södergren möter JVM-stjärnan