Marcus Limpar Lantz.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Juniorer

Marcus Limpar Lantz klar för spel i OHL

ANNONS

Han debuterade i SHL förra säsongen. Nu flyttar forwarden Marcus Limpar Lantz från Örebro till Sarnia Sting i den kanadensiska juniorligan OHL, skriver klubben på sitt Instagram-konto. Detsamma gäller Luleås nyligen draftade lett Sandis Vilmanis.

Förra säsongen spelade Marcus Limpar Lantz sina två första SHL-matcher för Örebro. Några fler blir det inte den här gången. Nästa säsong ska 19-åringen nämligen representera Sarnia Sting i den kanadensiska juniorligan OHL.

På Instagram välkomnar Sting den juniorlandslagsmeriterade svensken till sin klubb.

Limpar Lantz, med IFK Täby som moderklubb, svarade för 37 poäng på 42 matcher för Örebros J20-lag förra säsongen. Han har tidigare spelat landslagshockey för både U16- och U17-landslagen,

Som efternamnet vittnar om är Marcus Limpar Lantz släkt med den tidigare fotbollsstjärnan Anders Limpar, som bland annat spelade för Arsenal under sin framgångsrika karriär. Limpar Lantz är hans systerson.

En annan spelare med svensk koppling som kommer att företräda Sarnia Sting kommande säsong är den lettiske forwarden Sandis Vilmanis. Han lämnar Luleå där han under fjolårssäsongen noterade för 18 mål och 32 poäng på 40 matcher.

18-åringen, som har spelat för Luleå de tre senaste säsongerna, draftades tidigare i månaden av Florida Panthers i den femte rundan.


TV: NHL-stjärnorna ställs inför svåra val

 

Den här artikeln handlar om: