Ryan McDonagh.
Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Ryan McDonagh kan trejdas bort från Tampa Bay Lightning

ANNONS

Tampa Bay Lightning har angenäma problem under lågsäsongen. 
Då kan Ryan McDonagh trejdas bort av klubben, enligt Sportsnets Elliotte Friedman

Det blev inte någon tredje raka Stanley Cup-seger för Tampa Bay Lightning som förlorade finalen mot Colorado Avalanche. 

Nu väntar några tuffa utmaningar för “Bolts” under lågsäsongen då de måste göra flera ändringar i laguppställningen för att kunna hålla sig under lönetaket. 

Tampa har redan förlängt kontraktet med Nick Paul och vill även skriva nya kontrakt med viktige forwarden Ondrej Palat och Jan Rutta – men Lightning måste göra sig av med någon eller några spelare för att kunna ha plats med duon. 

Har en “no movement-klausul”

Enligt Sportsnets insider Elliotte Friedman kan Ryan McDonagh då hänga löst i Tampa Bays lagbygge. 

33-åringen har varit en viktig back för klubben vid båda Stanley Cup-triumferna 2020 och 2021 men han har ett dyrt kontrakt som har en lönetaksträff på 6,75 miljoner dollar till 2026 vilket gör att Tampa kan titta på att flytta kontraktet via en trejd. 

Friedman uppger Tampa jobbar med McDonagh för att se om det finns ett lag han kan tänka sig att bli trejdad till. Backen har en “no movement-klausul” i sitt kontrakt vilket innebär att “Bolts” inte kan trejda iväg McDonagh utan att backen själv godkänner flytten. 

Elliotte Friedman skriver även att McDonagh är väldigt populär bland lagkamraterna i Tampa Bay och att de blev besvikna när de fick veta att backen kan trejdas. 


TV: Stor glädje under Colorados paradfirande i Denver

Den här artikeln handlar om: