Bildbyrån
SHL

Juuso Riikola skriver på för Oskarshamn

ANNONS

Efter fyra säsonger i Pittsburgh Penguins organisation flyttar Juuso Riikola till Sverige. 
Oskarshamn meddelar att den finska backen har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben. 
– Det ska bli kul att dra igång säsongen och spela i en stad och ett samhälle som andas hockey, säger Riikola på klubbens hemsida. 

Oskarshamn var ett av SHL-slutspelets största utropstecken. Klubben som nu har etablerat sig i den högsta serien pressade guldfavoriterna Rögle till en match sju i kvartsfinal. 

Lagbygget inför den kommande säsongen är nu i full gång. Nästa nyförvärv blir Juuso Riikola som senast kommer från fyra säsonger i Nordamerika. 

– Mina fyra år i Nordamerika var en bra tid av livet men jag kände att det var dags för förändring och nästa kapitel av karriären. Jag har hört bra saker om laget och staden. Jag tror att min spelstil kommer fungera i laget, säger Juuso Riikola på klubbens hemsida.

Erfarenhet från NHL

Den nu 28-årige backen har spenderat största delen av sin karriär i finska KalPa innan han tog steget över till Nordamerika. 

Där har det blivit spel i både Pittsburgh Penguins i NHL och Wilkes-Barre/Scranton Penguins i AHL. Totalt har han under de fyra åren samlat ihop till 80 matcher och 13 poäng i NHL. 

Kontraktet med Oskarshamn är skrivet över den kommande säsongen.


TV: Därför blev Färjestad svenska mästare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL