Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Gabriel Landeskog målskytt – Colorado återtar ledningen i serien

Colorado Avalanche återtar sin ledning i serien mot St. Louis Blues.
Storfavoriten vann nattens match med 5-2 efter att Gabriel Landeskog gjort ett mål medan tidigare Frölundastjärnan Artturi Lehkonen blev tvåmålsskytt.

Det var vidöppet i serien mellan Colorado Avalanche och St. Louis Blues då ställningen var 1-1 i matcher efter de två första matcherna i Denver.

Blues ville då skaffa sig försprång mot storfavoriten på hemmaplan och tog ledningen i nattens match då Colton Parayko sköt 1-0 tidigt i den första perioden. Colorado kom dock tillbaka in i matchen och kvitterade efter att Logan O'Connor, som var petad i de två första matcherna i serien, klev fram och blev målskytt.

Därefter visade “Avs” sin klass för att ta över och vinna matchen med 5-2 när 60 minuter var spelade.

Landeskog med märkligt mål

Gabriel Landeskog blev då en av målskyttarna igen, och han har nu gjort mål i två raka matcher, efter en märklig situation. St. Louis skulle ta ut målvakten Ville Husso för att ta in en extra utespelare men när Husso var halvvägs till båset så tappade Blues pucken och finländaren vände då tillbaka mot sitt eget mål men hann inte tillbaka utan i stället kunde Nathan MacKinnon passa till Landeskog som lade in pucken i ett tomt mål.

Matchvinnare för Colorado blev dock en finländare. Den tidigare Frölundastjärnan Artturi Lehkonen, som trejdades till “Avs” innan Trade Deadline, sköt nämligen två mål i matchen, bland annat det matchavgörande målet för att se till att Colorado återtar ledningen i serien med 2-1 i matcher.

Matchen präglades annars av två skador där St. Louis toppmålvakt Jordan Binnington klev av skadad tidigt i matchen medan Colorado tappade backen Samuel Girard

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 2–5 (1-1,1-2,0-2)

St. Louis: Colton Parayko (2), Ryan O'Reilly (7).
Colorado: Artturi Lehkonen 2 (4), Logan O'Connor (1), Nazem Kadri (2), Gabriel Landeskog (5).

Colorado Avalanche leder serien med 2-1 i matcher.