NHL

TV: Förbannelsen fortsätter – Toronto utslagna

ANNONS

Toronto Maple Leafs har inte vunnit en slutspelsserie sedan 2004. I natt åkte man återigen ut i förstarundan efter att ha förlorat med 2-1 mot Tampa Bay i den sjunde och avgörande matchen.
– Den här kommer göra ont ett tag, sa Mitchell Marner till NHL.com efter matchen.

Tampa Bay Lightning visade mästartakter när man tog hem match sju uppe i Toronto. De dubbla mästarna gjorde inga misstag och slog ut Toronto Maple Leafs.

Ett Toronto som fortfarande inte lyckas ta sig förbi den där förstarundan.

– Vi måste vara säkra på att, var vi än är i sommar, att vi kommer tillbaka starkare som ett lag, snabbare, kvickare. Jag är trött och less på att hantera det här, så vi måste vara säkra på att vi är redo för nästa säsong, förklarade Mitchell Marner för för NHL.com efter uttåget.

Oväntad matchhjälte

Nattens match var en jämn sådan. Första målet föll i slutet av den första perioden när Nick Paul gav bortalaget ledningen.

I den andra perioden kvitterade Maple Leafs genom Morgan Rielly.

Men återigen var det Nick Paul som gav Lightning ledningen i slutet av perioden och bortalaget kunde ta med sig en ledning in i den tredje.

– Det är en match med små marginaler. Tyvärr var vi på fel sida i kväll. Ja, det är riktigt frustrerande och det är en besvikelse. Det är “back to back” champions där. Det är ett lag som också har gått igenom mycket, sa Auston Matthews efter matchen.

Målvakten sa nej

Där tog det stopp för Toronto som inte lyckades få hål på en storspelande Andrej Vasiljevskij.. Den ryska stjärnmålvakten visade upp slutspelsformen och stoppade 30 puckar.

Resultatet 2-1 stod sig därmed perioden ut och Tampa Bay vann serien med 4-3. Det trots att man låg under med 3-2 i matcher. 

– Det var en så jämn serie som det blir. Leafs hade en bra start, vi var tvungna att uthärda stormen, men när Point blev skadad verkade det som att hela laget siktade in sig, och jag tror inte att vi kollade tillbaka efter det, berättade huvudtränaren Sheldon Keefe.

I nästa runda, som börjar nästa vecka, ställs man mot lokalrivalen Florida Panthers.


TV: Här är Kanadas VM-trupp

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL