Adam Larsson ska stoppa Tomas Hertl
Bildbyrån
VM 2022

Så ska Tomas Hertl stoppas: "Toppspelare av rang"

ANNONS

Tjeckien har ett starkt lag, anförda av storstjärnan Tomas Hertl från San Jose. En spelare som den svenske back-klippan Adam Larsson känner till väl från NHL.
– Det gäller att ligga nära honom.

TAMMERFORS (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter mjukstarten mot Österrike väntar i kväll Tjeckien för Tre Kronor. Ett Tjeckien som gått som tåget under nye förbundskaptenen Kari Jalonen, och slagit Sverige två gånger de senaste veckorna. De vann bland annat med 9-3 i Czech Hockey Games på Valborg.

I laget finns NHL-profiler som Detroitspelarna Jakub Vrána och Filip Hronek och San Joses stjärnforward Tomas Hertl. Vrána och Hronek är två spelare som Mathias Bromé spelat med i Detroit.

– Vrána är en målskytt av rang. Han har ett fantastiskt skott och vet när han ska göra mål. Hronek på backen är skicklig och bra i PP. Han är en bra spelare. Men vi har också bra spelare, säger Bromé efter morgonvärmningen.

“Blir ett test för oss"

Tomas Hertl är en av hela turneringens främsta spelare. Han sköt 30 mål och gjorde 64 poäng under säsongen i NHL. Det är en spelare som Adam Larsson känner till väl eftersom han spelat i samma division som San Jose både i Edmonton och i Seattle Kraken.

– Det är en klyscha, men det handlar om att ligga nära och sådär. Han är en toppspelare av rang och någon vi får se upp med. Men de har andra bra spelare också. På pappret har de ett bra lag, säger Larsson.
– Det är klart det blir ett test för oss. Men jag tror alla i laget är vana att möta toppspelare. Det är skönt att få känna på dem tidigt. Vi måste upp en nivå.

Förbundskapten Johan Garpenlöv tror på en annorlunda match jämfört med lördagens premiär mot Österrike.

– Det kommer bli en annan matchbild. Det är ett lag som vunnit mycket på slutet och har spelat bra. De har en ny tränare (Kari Jalonen) och kommit tillbaka till sitt gamla traditionella spelsätt lite mer. Men jag tycket fortfarande det är offensiven med deras spelvändningar och PP som är deras styrkor. I deras försvar i egen zon, där finns det möjligheter för oss att utnyttja tycker jag.

Pucken släpps 19:20, svensk tid.


TV: Fyra spelare säger nej till Tre Kronor

Den här artikeln handlar om: