Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Mikael Backlund med mål och assist – Calgary en seger från avancemang

Calgary Flames är en seger från avancemang.
Det kan de tacka Mikael Backlund och Andrew Mangiapane för – duon kombinerade för två mål i tredje perioden när Calgary vände och vann med 3-1.

2-2 i matcher mellan Calgary Flames och Dallas Stars – helt jämnt inför nattens femte match i Calgary.

Då blev det återigen målsnålt och det var Dallas som tog ledningen efter att stjärnan Jason Robertson skjutit sitt första mål för serien.

Men i den tredje perioden vände Flames på tillställningen – mycket tack vare duon Mikael Backlund och Andrew Mangiapane

Först styrde Backlund in 1-1 efter en fin passning av Magniapane och sedan var rollerna omvända då Backlund passade till Mangiapane som pricksköt in 2-1.

Calgary vann sedan matchen med 3-1 efter att Trevor Lewis gjort mål i slutet – Elias Lindholm noterades för en assist till det målet.

”Skönt att kliva fram med ett så viktigt mål”

Flames leder nu serien med 3-2 i matcher och Mikael Backlund satte ord på känslorna att kliva fram med och fixa segern för sitt lag.

– Det kändes fantastiskt, det gör det alltid att göra mål här hemma och än mer så nu i slutspelet. Det finns inget bättre, förutom att vinna då så klart. Jag har inte gjort så mycket mål här på slutet så det var skönt att kunna kliva fram med ett så viktigt mål, säger Backlund efteråt.

Backlund utsågs till matchens lirare med Mangiapane som matchens andra stjärna. Matchens tredje stjärna blev svenske stjärnmålvakten Jacob Markström som återigen hade en fin match mellan stolparna för Calgary och räddade 20 av 21 skott.

Calgary Flames – Dallas Stars 3–1 (0-0,0-1,3-0)

Calgary: Mikael Backlund (2), Andrew Mangiapane (1), Trevor Lewis (2).
Dallas: Jason Robertson (1).

Calgary Flames leder serien med 3-2 i matcher.

SVEP: Alla fullträffar från nattens tre Stanley Cup-matcher